Trei săptămâni de calvar la intrarea pe autostradă. Au loc lucrări la podul peste Mureş, iar traficul va fi restricţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în 23 august, traficul rutier la intrarea pe Autostrada Deva - Sibiu, în zona podului peste Mureş din Şoimuş, va fi restricţionat. Podul va intra din reparaţii, iar şoferii sunt anunţaţi că trebuie să se aştepte la o circulaţie îngreunată.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă că, până în 23 august 2017, se vor executa lucrări de întreţinere şi reparaţii la podul peste râul Mureş, situat pe DN 76, în zona Şoimuş, între autostrada A1 şi DN7.

„Până în data de 9 august 2017, în zonă se va circula cu restricţii timp de trei ore (intervalul 11-14), iar în perioada 9 – 23 august 2017, restricţiile vor fi instituite timp de cinci ore (intervalul 11-18). Intervalul orar în care se execută lucrările poate fi modificat, în funcţie de avizul C.F.R. S.A., deoarece este necesară şi întreruperea alimentării cu energie electrică a magistralei de cale ferată”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Lucrările de reabilitare vor fi efectuate cu ajutorul unui utilaj de mari dimensiuni, care va fi amplasat pe o bandă de circulaţie, zona fiind restricţionată şi semnalizată cu piloţi de circulaţie. Traficul se va desfăşura  alternativ, pe o bandă. „Deoarece este posibil să se formeze coloane de autovehicule la ieşirea de pe autostradă, pe sensul Sibiu-Deva, pe DN 76, dar şi pe DN 7, la intersecţia cu DN 76, pentru evitarea zonei de lucrări, poate fi folosită ruta DN7 Deva – Simeria – intersecţie A1 şi retur”, a informat DRDP Timişoara.

Podul rutier de 600 de metri peste Mureş este unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din judeţ, pentru că leagă trei şosele europene: DN 7, DN 76 şi Autostrada A1.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO „Blestemul” cimitirului nimănui de pe şantierul autostrăzii. Cum s-a lucrat în cei trei ani după ce cadavrele au fost evacuate

Au trecut trei ani de la descoperirea cimitirului „neautorizat” de pe şantierul Autostrăzii Lugoj-Deva, folosit ca pretext pentru oprirea lucrărilor în zonă. Rămăşiţele a peste 200 de oameni îngropaţi la marginea satului Brănişca au fost mutate într-un cimitir improvizat, pentru a fi continuat proiectul, dar acesta este încă departe de a fi realizat.

Telenovela peşterii cu trei lilieci care a întârziat cu aproape doi ani construcţia unui sector din Autostrada Lugoj - Deva

La peste doi ani de la semnalarea, pe traseul viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, a unei peşteri în care ar fi existat lilieci protejaţi, lucrările blocate în zonă pot fi reluate. Din cauza grotei care a stârnit numeroase controverse  şi a unui cimitir neautorizat, constructorii au pierdut autorizaţia de mediu pe un un sector al viitoarei autostrăzi.

Autostrada A1, telenovela eternă. Cel mai important proiect de infrastructură al României, frânat sistematic de „blestem“

Problemele se ţin în lanţ pe tronsonul Deva – Ilia din şantierul viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, partea a Autostrăzii A1, Bucureşti-Nădlac. O alunecare de teren de pe terasamentul autostrăzii, care a dus la blocarea unui drum, a fost cea mai recentă întâmplare nefericită dintr-un lung şir de ghinioane care au dus la întârzieri mari şi întreruperi în derularea proiectului.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite