Taxa anului 2014: Primăria Hunedoara îi cheamă pe localnici să liciteze pentru parcările din faţa blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală din Hunedoara, un municipiu în care starea străzilor din cartiere este dezastruoasă în cea mai mare parte, îi invită pe hunedorenii să liciteze pentru locurile de parcare amenajate în cartiere. Cei care vor plăti cel mai mare preţ îşi vor putea rezerva parcările.

Hunedorenii îşi vor negocia dreptul de parcare în faţa blocurilor unde locuiesc pe principiul „cine dă mai mult”. Licitaţiile sunt organizate de primărie, iar miza o reprezintă, deocamdată, 65 de locuri de parcare, care vor fi atribuite locatarilor unor blocuri de pe Strada Cerbului.

Preţul unui loc de parcare va porni de la 100 de lei pe an, potrivit unei hotărâri adoptate în toamna anului trecut în Consiliul Local al municipiului Hunedoara.

„În situaţiile în care numărul de solicitanţi depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de reşedinţă sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică cu strigare, preţul de pornire iind de 100 lei/loc/an, iar pasul de 5 lei. Garanţia de participare la licitaţie va fi de 30 lei/loc, taxa de participare va fi de 10lei/loc, iar documentaţia va fi de 5 lei/loc. În cazul adjudecării unui loc de parcare, garanţia va fi trecută în contul chiriei, în caz de neadjudecare, va fi returnată, la cerere, plătitorului”, se arată în hotărârea de Consiliu Local.

Este pentru prima dată în istoria municipiului când locuitorii Hunedoarei care deţin autoturisme vor trebui să plătească pentru locurile de parcare din faţa blocurilor şi, mai mult, să liciteze pentru ocuparea lor.

Proiect HCL Parcari Publice

Vă recomandăm şi:

Schimbarea la faţă a centrului istoric al Devei: cum va arăta cea mai pitorească zonă a oraşului de la poalele cetăţii

Administraţia locală din Deva pregăteşte un proiect de schimbare a înfăţişării centrului istoric al municipiului. Toate faţadele clădirilor istorice vor intra în restaurare, iar trotuarele vor fi eliminate. Accesul maşinilor va fi interzis pe porţiunea dintre Primăria Devei şi Consiliul Judeţean Hunedoara, în schimb, în zonă va fi construită o parcare subterană.

FOTO Cui îi mai pasă de turişti? Curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara e sufocată de maşini şi motociclete

Deşi autorităţile locale au promis oprirea accesului maşinilor în incinta monumentului istoric, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Miile de turişti care ajung în fiecare săptămână la Castelul Corvinilor, trebuie să facă faţă unui adevărat asalt al şoferilor şi motocicliştilor care se luptă pentru fiecare metru pătrat de teren liber.

Decizie controversată: viitoarea parcare a Castelului Corvinilor a fost oferită „pe tavă” unui investitor privat

Terenul de 3.650 de metri pătraţi din faţa Castelului Corvinilor, pe care va fi construită noua parcare pentru maşinile turiştilor, a fost vândut de Eco Sid, societate de interes public aflată în subordinea primăriei, unui om de afaceri din Hunedoara, Gheorghe Stăncălie. S-a preferat vânzarea terenului şi nu concesionarea lui.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite