Târgul European al Castelelor a început la Hunedoara. Zeci de monumente istorice sunt promovate la castel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul European al Castelelor a fost inaugurat, sâmbătă, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Aproape 30 de expozanţi din cinci ţări participă la evenimentul aflat la cea de-a treia ediţie.

A treia ediţie a Târgului European al Castelelor a debutat, sâmbătă dimineaţa, la Hunedoara. În acest sfârşit de săptămână, Castelul Corvinilor este gazda evenimentului care reuneşte 29 de obiective turistice din cinci ţări europene.

De dimineaţă, câtea sute de turişti au vizitat standurile la care sunt prezentate ofertele turistice ale participanţilor.

Expozanţii celei de-a treia ediţii a târgului sunt Palatul Magna Curia, Cetatea de Scaun a Sucevei, Biserica fortificată Biertan, Cetatea Făgăraş, Cetatea Poenari, Castelul Bran, Cetatea Severinului, Castelul  Miclăuşeni, Turnul cu Ceas, Cetatea Târgu Mureş, Cetatea Oradea, Castelul Cantacuzino, Castelul Karolyi, Mănăstirea franciscană Maria Radna, Asociaţia ‘Der Schlösserstrasse – Castle Road” 17 castele din Austria, Castelul Peleş, Castelul Pelişor, Castelul Spis  din Slovacia, Castelul Eger din Ungaria, Castelul Ravadinovo din Bulgaria, Cetatea Rupea, Cetatea Râşnov, Castelul Brâncovenesc din Potlogi, Sarmizegetusa Regia, Cetatea Devei, Asociaţia Arche, Cetatea Mălăieşti , Castelul Corvinilor şi Cetatea Ineu.

image

Vă recomandăm să citiţi şi:

Culisele jafului din Castelul Corvinilor: trei săptămâni de anchetă fără rezultat pentru găsirea celor 170.000 de lei furaţi

Trei săptămâni au trecut de la spargerea din Castelul Corvinilor, iar ancheta s-a dovedit mai greoaie decât se aşteptau procurorii, deşi presupusul hoţ a fost trimis în arest preventiv. Doar 1% din prejudiciul de peste 170.000 de lei a fost recuperat, iar primăria riscă noi sancţiuni de la Poliţie dacă nu-şi va îmbunătăţi rapid sistemul de pază al monumentului istoric.

Noaptea Muzeelor la Castelul Corvinilor. Ce au văzut miile de turişti care au vizitat monumentul istoric

Mii de turişti au petrecut seara de sâmbătă, mulţi până după miezul nopţii, la Castelul Corvinilor, unde a avut loc Noaptea Muzeelor. Organizatorii evenimentului le-au oferit vizitatorilor mai multe premiere.

Cele mai atractive oraşe pentru turişti. Castelul Corvinilor şi Mănăstirea Prislop au adus Hunedoara în topul destinaţiilor

Peste 30.000 de turişti au rămas peste noapte, în primele trei luni ale anului 2017, la hotelurile şi pensiunile din judeţul Hunedoara. Numărul celor cazaţi este în creştere în judeţ, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar municipiul Hunedoara este cel mai avantajat.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite