Cele mai atractive oraşe pentru turişti. Castelul Corvinilor şi Mănăstirea Prislop au adus Hunedoara în topul destinaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30.000 de turişti au rămas peste noapte, în primele trei luni ale anului 2017, la hotelurile şi pensiunile din judeţul Hunedoara. Numărul celor cazaţi este în creştere în judeţ, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar municipiul Hunedoara este cel mai avantajat.

Un raport al Institutului Naţional de Statistică privind situaţia turismului arată că în primele trei luni ale acestui an peste 30.000 de turişti români şi străini s-au cazat în judeţul Hunedoara, cel puţin pentru o noapte. Media de 10.000 de vizitatori lunar este mai ridicată decât cea înregistrată în primele trei luni ale anului trecut. Cifra reală a turiştilor rămaşi peste noapte ar putea fi însă mai mare, deoarece în prezent, nu toate unităţile de cazare declară numărul celor găzduiţi.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, municipiile Deva, Hunedoara, Petroşani şi Lupeni, dar şi oraşul Geoagiu, au cazat cei mai mulţi turişti. În luna martie, în hotelurile şi pensiunile din Deva s-au înregistrat 2.628 de turişti români şi străini, în Hunedoara au fost 1.577, în Geoagiu 1.564, în Lupeni 1.350, iar în Petroşani s-au cazat 948 de vizitatori.

În Deva, Geoagiu şi Haţeg, numărul turiştilor cazaţi a scăzut faţă de luna martie a anului 2016, în timp ce în Hunedoara, Orăştie, Lupeni şi Petroşani a crescut.

Castelul Corvinilor şi apropierea de Mănăstirea Prislop au adus cei mai mulţi turişti în Hunedoara, în timp ce Lupeni şi Petroşani au fost avantajate de staţiunile Straja şi Parâng. În Geoagiu, staţiunea balneoclimaterică atrage majoritatea oaspeţilor.


Vă recomandăm şi:

Cum arătau, de fapt, cetăţile dacice: zeci de mii de blocuri de piatră au compus cele mai misterioase clădiri antice

Una dintre marile provocări oferite celor care au cercetat trecutul poporului român a fost reconstituirea cetăţilor dacice. Numeroase controverse au iscat, de-a lungul ultimelor două secole, modul în care ar fi ar fi arătat aşezările regale ale strămoşilor noştri.

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

Satul rămas fără oameni de jumătate de secol. Natura l-a înghiţit cu totul şi l-a transformat într-un loc de basm

Ruinele unei biserici vechi, care poartă ca pecete o inscripţie stranie, şi câteva case prăbuşite parţial, ascunse de vegetaţia abundentă, au rămas mărturii ale existenţei satului Curpenii Silvaşului, un loc tainic părăsit complet de mai multe decenii, unde natura a creat peisaje fascinante.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite