Supermarketul amenajat la parterul Hotelului Deva i-a revoltat pe arhitecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supermarketul urma să fie deschis la parterul unui hotel. ARHIVĂ.
Supermarketul urma să fie deschis la parterul unui hotel. ARHIVĂ.

Membrii Comisiei de Arhitectură şi Urbanism a Devei s-au arătat revoltaţi faţă de modul în care reprezentanţii unui lanţ de magazine au acţionat, în cazul înfiinţării unui supermarket în municipiu. Magazinul a fost amenajat fără a avea autorizaţiile de construcţie şi funcţionare, la parterul Hotelui Deva.

Un supermarket va ocupa spaţiile de la parterul Hotelului Deva, însă până în prezent reprezentanţii lanţului de magazine care îl vor patrona nu au obţinut autorizaţii de construcţie şi de funcţionare a acestuia. Mai mult, sunt acuzaţi de arhitecţii Primăriei Deva că nu au respectat niciun fel de indicaţii privind amenajarea supermarketului, astfel încât afectează imaginea hotelului.

„Acest gen de comerţ de supermarket combinat cu hotelul, poate cel mai reprezentativ al Devei nu este deloc potrivit. În afară de faptul că va fi o circulaţie greşită în zona hotelului, la modul cum s-a propus amenajarea, încep să mă întreb oare ce e mai important hotelul sau supermarketul?”, a precizat arhitectul Dan Enyedi.

„Este foarte neplăcut să asistăm la efectuarea unor lucrări de amenajare a unui magazin, fără autorizaţie de construire, fără autorizaţie de funcţionare. În plus, sunt probleme cu modul cum s-a executat lucrarea. Cei responsabili trebuie să găsească o soluţie, cu ajutorul proiectantului, în aşa fel, încât să nu stricăm imaginea hotelului Deva. Trebuie, totodată, să se rezolve problema unor căi de acces în zonă rezonabile, astfel încât să nu deranjeze nimic, nici pe cei care sunt cazaţi în hotel, nici activitatea propriu-zisă a hotelului”, a declarat Angela Kalauz, arhitectul şef al municipiului Deva.

Magazinul urma să fie deschis în această săptămână, însă în urma şedinţei de astăzi a arhitecţilor, la care au participat şi reprezentanţii lanţului de magazine, s-a decis amânarea inaugurării pentru ca problemele semnalate să fie remediate.


Vă recomandăm şi:

Cum a ajuns Deva un municipiu al „hipermarketurilor fantomă”        Criza a afectat profund investiţiile în retail, din zona Devei. Dacă în urmă cu câţiva ani se putea vorbi despre Deva ca fiind unul dintre cele mai comerciale municipii din ţară, datorită numărului mare de centre de cumpărături mari raportate la numărul de locuitori, în prezent multe din afaceri au eşuat.

Mall-ul din Deva, cu datorii de peste zece milioane de euro, îşi prelungeşte agonia      Administratorii judiciari ai Deva Mall preconizau intrarea în faliment a complexului comercial devean la începutul lunii februarie, considerând o simplă formalitate judecarea dosarului aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara.

Strategiile milionarilor de la Plaza Centers pentru terenul mall-ului din Hunedoara        Construirea primului mall din Hunedoara rămâne o incertitudine chiar şi la cinci ani după ce dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers a achiziţionat un teren de aproape 15.000 de metri pătraţi în localitate, cu scopul declarat de a ridica un centru comercial imens.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite