Staţiunea Straja are un nou telescaun. Investiţia va fi inaugurată de Ziua Naţională a României

0
0

Un nou telescaun a fost amenajat în staţiunea Straja din Valea Jiului. Instalaţia de schi, cu o lungime de un kilometru, va fi inaugurată în 1 Decembrie.

Staţiunea Straja, din Masivul Vâlcan, a fost dotată cu un nou telescaun, al treilea din zona de agrement, care va funcţiona pe o distanţă de un kilometru, putând fi folosit pentru trei dintre pârtii.

Emil Părău, administratorul pârtiilor din Straja, a declarat că telescaunul va fi deschis cu ocazia Sărbătorii Naţionale de 1 Decembrie, când la munte vor sosi foarte mulţi turişti. Cu ajutorul acestuia, vor fi puse în valoare şi pârtiile Canal, Mutu şi Lupului, a spus Emil Părău. Cea mai recentă investiţie din Straja va permite accesul la toţi cei 25 de kilometri de pârtii din staţiune. În ultimii ani, investiţiile în turismul montan din judeţul Hunedoara, propus ca alternativă pentru redresarea economică a oraşelor miniere din Valea Jiului, unde se află zonele de schi Straja, Parâng şi Pasul Vâlcan, au fost aproape inexistente.

Staţiunea Straja din Masivul Vâlcan a devenit în ultimii ani una dintre cele mai importante atracţii turistice din vestul ţării. Este vizitată în special iarna, de iubitorii de schi, iar pe timp de vară cei care ajung în Straja sunt invitaţi la excursii pe potecile de munte care pornesc din zona de agrement, aflată pe munte, la 10 kilometri de Lupeni. Există peste 200 de cabane şi case de vacanţă în Straja. În masivul Straja, unul din locurile de hotar din trecutul Transilvaniei, în Primul Război Mondial au murit peste 800 de soldaţi, o parte din ei fiind înmormântaţi în cimitirul eroilor din Lupeni. În memoria lor a fost ridicat, pe munte schitul Sfinţilor Constantin şi Elena, devenit unul dintre obiectivele turistice importante din zonă.


FOTO Drumul Crucii în Straja: sute de oameni au parcurs traseul ce aminteşte patimile lui Iisus înaintea Răstignirii

Pe o vreme ploioasă şi rece, sute de oameni au pornit pe Drumul Crucii, un traseu de zece kilometri care porneşte din Lupeni şi urcă spre Schitul Straja din Masivul Vâlcan. Evenimentul, devenit o tradiţie locală, de 17 ani, reeditează traseul lui Iisus pe Dealul Golgotei, înainte de Răstignire.

Fotografii unice de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca au fost publicate în premieră după 25 de ani

Două fotografii rare care înfăţişează înmormântarea părintelui Arsenie Boca la Mănăstirea Prislop (Hunedoara) au fost publicate în premieră, la 25 de ani de moartea duhovnicului.

Aniversarea ursului Baloo, vedeta staţiunii Straja. Mărturia celui care l-a salvat: „L-am găsit inconştient, înfometat şi pierdut de familie“

Mii de turişti sunt invitaţi în weekend, la sărbătoarea dedicată ursului Baloo, „mascota“ staţiunii Straja, care va împlini 16 ani. „Cetăţeanul de onoare“ al staţiunii are o poveste fascinantă.

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite