Spitalul municipal va avea un nou RMN. Investiţia privată la subsolul unităţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Un nou RMN va funcţiona în Spitalul municipal din Hunedoara, susţin reprezentanţii primăriei. O firmă privată a cerut închirierea unui spaţiu, pentru derularea investiţiei.

Mai multe încăperi cu o suprafaţă totală de 133 de metri pătraţi din subsolul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara vor fi închiriate pentru amplasarea unui RMN. Firma care va câştiga licitaţia organzată de municipalitate va amenaja spaţiiile, iar apoi va fi montat şi pus în funcţiune aparatul RMN.

„Această solicitare ne va aduce mai multe avantaje: piaţa concurenţială creează premisele ca preţurile investigaţiilor imagistice prin rezonanţă magnetică (RMN) să scadă, spitalul încasează nişte bani din chirie, iar pacienţii beneficiază de preţuri mai bune. Suntem deschişi şi venim în întâmpinarea oricărui investitor privat, mai ales a celor care aduc la spitalul nostru servicii pe care noi nu le oferim – cu cât mai mulţi investitori, cu atât mai bine”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

În prezent, la spitalul municipal din Hunedoara funcţionează un laborator dotat cu aparat RMN, înfiinţat printr-o investiţie privată. De asemenea, unitatea medicală beneficiază de un Computer Tomograf. Investigaţia prin metoda Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) este o procedură de înaltă performanţă, minim invazivă, atraumatică şi neiradiantă, ce foloseşte un câmp magnetic cu intensitate mare şi radiofrecvenţa pentru obţinerea imaginilor multiplan de înaltă rezoluţie ale corpului uman, permiţând evidenţierea leziunilor cu precizie milimetrică.Scanarea RMN este aplicabilă pentru toate organele corpului omenesc, constituind metoda determinantă pentru depistarea afecţiunilor sistemelor nervos, musculo-scheletal, respirator, genital şi circulator.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Spaimele trăite de români în spitalele anilor '80. De ce ajungeau să moară la uşile medicilor

Revolta unui medic din spitalul judeţean: „Situaţia este extrem de gravă. Nu mai sunt alimente”. Reacţia şefilor

Fostul manager interimar al spitalului din Deva, acuzat de ANI că a deţinut simultan două funcţii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite