Sentinţă definitivă după spargerea de la Castelul Corvinilor. Suma uriaşă furată de hoţul ghinionist a rămas ascunsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă în procesul în care Gabriel Gal (31 de ani), zis Chucky, a fost acuzat că a jefuit casieria Castelului Corvinilor şi a furat peste 175.000 de lei, din încasările muzeului pe mini-vacanţa de 1 mai 2017. Banii nu au mai fost recuperaţi.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul jafului de la Castelul Corvinilor. Gabriel Gal, tânărul acuzat că a furat peste 175.000 de lei din casieria monumentului, bani care, în cea mai mare parte nu au fost recuperaţi, va rămâne cu condamnarea de trei ani şi jumătate, dată de instanţa de fond. „Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Gal Gabriel împotriva sentinţei penale nr. 15 din data de 10 ianuarie 2018, pronunţată de Judecătoria Hunedoara în dosarul nr. 2561/243/2017. Constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpat. Definitivă”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.

Gabriel Gal va face trei ani şi jumătate de închisoare şi va fi obligat să plătească Primăriei Hunedoara suma de 174.382,26 lei, reprezentând daune materiale.

Nu a recunoscut jaful

Tânărul a fost acuzat că în noaptea de 1 spre 2 mai 2017, a pătruns în incinta Castelului Corvinilor unde, „folosindu-se de o bucată de material pentru a nu lăsa urme, a forţat geamul mobil al casei de bilete, situată imediat în partea dreaptă a uşii principale de acces în castel, în tunelul ce face legătura spre curtea interioară a castelului, care s-a spart, apoi a introdus mâna şi a deschis sistemul de închidere funcţional tip yală al uşii şi a pătruns în interior de unde a sustras cutia din carton în care se afla suma de 175.531 lei, proveniţi din vânzarea biletelor în perioada 28 aprilie 2017 – 2 mai 2017 şi a părăsit locul faptei”, arată anchetatorii în dosar. O cameră video montată în tavanul casieriei, a înregistrat scena furtului.

Gabriel Gal s-a accidentat la escaladarea zidurilor monumentului istoric, fracturându-şi piciorul după ce a sărit de pe metereze, informau anchetatorii. A apelat la un localnic căruia i-a cerut iniţial să cheme un taxi, apoi să sune la 112, întrucât niciun taximetrist nu a vrut să preia comanda şi să îl transporte pe tânăr la spital.

În aceeaşi noapte a fost preluat de o ambulanţă, din zona Castelului Corvinilor, şi adus la spital.

Ulterior a fost operat, având dublă fractură la gleznă.

Nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii, afirmând la spital că a fost victima unei încăierări şi nu a căderii de la înălţime. Pe lângă furtul a peste 175.000 de lei din vistieria Castelului Corvinilor, a mai fost acuzat că ar fi plasat unei asistente 4.000 de lei, bani care urmau să ajungă la un medic.

Asupra lui au fost găsiţi şi recuperaţi doar cei 1.800 de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Detalii bizare despre jaful secolului din Castelul Corvinilor. Unde a ascuns hoţul cei 175.000 de lei, în noaptea de coşmar

Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 330.000 de turişti în 2017. Ce venituri au adus oaspeţii cetăţii medievale

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite