Scandal în Consiliul Local Deva. Primarul Florin Oancea cere schimbarea celor doi viceprimari, Ovidiu Moş şi Răzvan Mareş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oviduu Moş şi Răzvan Mareş.
Oviduu Moş şi Răzvan Mareş.

Răzvan Mareş şi Ovidiu Moş, cei doi viceprimari ai municipiului Deva, au fost acuzaţi că au gestionat defectuos activitatea Serviciului de Gospodărire Municipală şi au adus, astfel, prejudicii de peste 100.000 de euro. Au fost iniţiate două hotărâri Consiliu Local pentru înlăturarea lor.

Consilierii locali din Deva au fost convocaţi, miercuri, la ora 16, la o şedinţă în care vor dezbate cele două proiecte iniţiate de primarul Florin Oancea, de înlăturare a celor doi viceprimari ai reşedinţei de judeţ, Cosmin Mareş (PSRO) şi Ovidiu Moş (PSD).

Cei doi au fost acuzaţi că au coordonat defectuos Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva. În 2017, SPIGM Deva a produs un prejudiciu bugetului local de peste 107.000 de euro în 2017, în urma mai multor contracte încheiate cu firme private pentru servicii pe care le putea presta cu proprii angajaţi şi la preţuri chiar şi de opt ori mai mici, potrivit unui raport publicat de Corpul de Control al primarului.

„Serviciul control din cadrul aparatului de specialitate al primarului, în baza atribuţiilor stabilite potrivit fişei postului, a efecytuat un control asupra activităţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva. În urma controlului efectuat a fost întocmit de către Serviciul de control un raport nafavorabil asupra activităţii desfăşurate de SPIGM Deva, în anul 2017, serviciu coordonat de viceprimarul Mareş Cosmin Răzvan (...) Supun atenţiei Consiliului Local al municipiului DEva proiectul de hotărâre privind schimbarea domului Mareş Cosmin Răzvan din funcţia de viceprimar al municipiului Deva”, se arată în proiectul hotărârii de Consiliul Local, iniţiat de primarul Florin Oancea.

Ovidiu Moş a fost, de asemenea, propus pentru înlocuire. „Având în verere raportul nefavorabil efectuat de Serviciul control din cadrul aparatului de specialitate al primarului, control efectuat asupra activităţii desfăşurate de Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva, pentru tot anul 2017, ţinând seama că domnul Ovidiu Moş a fost ales să îndeplinească şi atribuţiile primarului, perioadă în care sub conducerea acestuia, în calitate de primar, activitatea SPIGM Deva a fost defectuasă (…), supun atenţiei Consiliului Local al municipiului Deva proiectul de hotărâre privind schimbarea domului Moş Ovidiu din funcţia de viceprimar al municipiului Deva”, se arată în proiectul iniţiat de primarul Florin Oancea.

Cei doi nu au comentat acuzaţiile aduse.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Fraude de 100.000 de euro la Spaţii Verzi. Zeci de angajaţi erau plătiţi să stea degeaba, iar munca le-o făceau privaţii

Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva a produs un prejudiciu bugetului local de peste 107.000 de euro în 2017, în urma mai multor contracte încheiate cu firme private pentru servicii pe care le putea presta cu proprii angajaţi şi la preţuri chiar şi de opt ori mai mici.

VIDEO Concedieri masive la primărie. Zeci de poliţişti locali sunt vizaţi: „Unii primesc lunar până la 7.000 de lei în mână şi nu îşi fac treaba”

Primarul Devei a anunţat concedieri masive în primărie. Cel mai afectat serviciu din cadrul instituţiei va fi Poliţia Locală. Florin Oancea susţine că atât el, cât şi localnicii sunt nemulţumiţi de activitatea poliţiştilor locali, deşi unii dintre aceştia obţin venituri de până la 7.000 de lei.

Noul primar al Devei, celebru după un scandal bizar. Florin Oancea şi-a pus şoferul să susţină un examen în locul lui

Florin Oancea este noul primar al Devei, în urma alegerilor locale parţiale desfăşurate duminică. Un scandal din anul 2006, în vremea în care era viceprimar, l-a urmărit ani în şir. Atunci şi-a trimis şoferul să susţină un examen la facultate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite