Restaurarea Casei de cultură Hunedoara întârzie. Clădirea închisă de 5 ani va fi iluminată arhitectural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de Cultură din Hunedoara. FOTO: ADEVĂRUL.
Casa de Cultură din Hunedoara. FOTO: ADEVĂRUL.

Sunt şanse mici ca lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din Hunedoara să înceapă în acest an. Până atunci, însă, clădirea închisă de cinci ani publicului va fi iluminată arhitectural.

Construită în anii 50, cu o arhitectură asemănătoare faimosului Teatru Bolşoi din Moscova, Casa de cultură din Hunedoara a rămas închisă publicului încă din anul 2015. A fost inclusă într-un proiect de reabilitare, în valoare de peste 11 milioane de lei, finanţat de Consiliul Judeţean Hunedoara şi aflat în licitaţie publică, dar sunt şanse mici ca după finalizarea procedurilor lucrările să mai înceapă în acest an.

Primăria Hunedoara a anunţat însă că îi va da o nouă înfăţişare monumentului. „Au început lucrările la un nou proiect, iluminatul arhitectural pentru Casa de Cultură din Hunedoara. La finalul lucrărilor, clădirea construită în anii '50 va fi pusă în evidenţă prin noul iluminat arhitectural ce va întregi spectacolele de muzică şi lumină ale fântânii arteziene „Regele Ferdinand” pe Pietonala din Hunedoara”, au informat reprezentanţii municipalităţii.

De asemenea, primăria cheltuie şi 8.500 de lei pentru serviciile de punere în funcţiune a celor trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin. „Se vor efectua următoarele operaţiuni: 1) - Montare şi verificare conexiuni sisteme filtrare 2) - Se va rula un show fântâna muzicală având pompele şi filtrarile oprite din tabloul de comandă. 3) - În bazinul aferent fântânii muzicale montarea pompelor de pe inel precum şi de pe MDD 4) - Verificare şi refacere legături electrice pompe 5) - Montare furtunele conexiune pompe cu duza centrală (Vario Crown). 6) - Verificare alimentare cu apă 7) - Verificare soft”, se arată în documentaţie. Artezienele au rămas oprite în prezent, pe durata Stării de Urgenţă şi Stării de Alertă.


Mai puteţi citi şi:

Când va fi restaurată Casa de cultură din Hunedoara. Pandemia de Covid 19 a dat peste cap planurile autorităţilor

Marea investiţie în şoselele de pe Valea Mureşului, întârziată ani în şir. Oamenii s-au ales cu promisiuni

Autostrada Lugoj - Deva. CNAIR comandă investigaţii geotehnice pe Lotul 3, deschis în 2019, cu restricţii

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite