Când va fi restaurată Casa de cultură din Hunedoara. Pandemia de Covid 19 a dat peste cap planurile autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza pandemiei de Covid 19, reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara va începe mai târziu decât în termenul prevăzut iniţial.

Din cauza pandemiei de Covid 19, reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara va începe mai târziu decât în termenul prevăzut iniţial.

Consiliul Judeţean Hunedoara a cerut prelungirea procedurii de atribuire a contractului de reabilitare a Casei de Cultură din Hunedoara, o investiţie estimată la peste 11 milioane de lei. Lucrările au fost scoase la licitaţie publică în luna februarie 2020, iar deschiderea celor trei oferte de puse de două ascocieri de firme şi de o societate comercială ofertelor a avut loc în 23 martie.

Măsurile şi ordinele emise de autorităţile publice centrale şi locale în contextul pandemiei de Covid 19 îngreunează funcţionarea activităţii Consiliului Judeţean şi a participanţilor la licitaţia publică astfel că reprezentanţii CJ Hunedoara au solicitat prelungirea termenului de evaluare a ofertelor depuse, în vederea atribuirii contractului, scadent în 22 aprilie.

„Până la finalizarea procedurii de atribuire, comisia de evaluare urmează să finalizeze, împreună cu persoanele împuternicite pentru controlul ex-ante, analiza şi evaluarea DUAE, a propunerilor tehnice şi financiare, a documentelor suport aferente DUAE ale potenţialului ofertant câştigător şi să întocmească raportul procedurii. Având în vedere că evaluarea ofertelor la procedura mai sus amintită nu va putea fi finalizată până la data de 22 aprilie 2020, prin prezenta vă rugăm să aprobaţi prelungirea perioadei de evaluare a ofertelor, până la data limită de valabilitate a ofertelor menţionată în anunţul de participare simplificat, respectiv 21.08.2020”, se arată în documentele depuse de Consiliul Judeţean Hunedoara.

O istorie de peste şase decenii
Investiţia în restaurarea Casei de Cultură a Hunedoarei a fost estimată la 11.368.952 lei şi va fi finanţată de CJ Hunedoara. Ea prevede realizarea instalaţiior de mecanica scenei şi sonorizare, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, înlocuirea uşilor interioare şi exterioare, modernizarea birourilor şi a grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiilor electrice de iluminat şi dotarea cu corpuri de iluminat, asigurarea unui climat adecvat de încălzire şi ventilaţie, reabilitarea finisajelor interioare şi exterioare, prevederea unor draperii pentru închiderea golurilor de pe lateralele sălii de la parter, dispozitive desfumare, montarea unor scaune tip fotolii pentru sala de la etaj specifice sălilor de spectacole, ţinandu-se cont la proiectare de investiţiile din fonduri publice realizate în anii anteriori.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni.

Casa de Cultură din centrul municipiului Hunedoara a fost construită la începutul anilor ‘50 şi a fost dată în folosinţă în 1956, având o sală cu peste 700 de locuri. Decenii la rând, ea a reprezentat principalul loc al evenimentelor culturale, însă din 2015 a rămas închisă publicului. După finalizarea lucrărilor, pentru care hunedorenii vor mai avea de aşteptat, Casa de Cultură va fi redeschisă, iar aici va funcţiona şi Biblioteca municipală a Hunedoarei.


Mai puteţi citi şi:

Marea investiţie în şoselele de pe Valea Mureşului, întârziată ani în şir. Oamenii s-au ales cu promisiuni

Autostrada Lugoj - Deva. CNAIR comandă investigaţii geotehnice pe Lotul 3, deschis în 2019, cu restricţii

Gara Deva se transformă într-un şantier uriaş. Stadiul lucrărilor la magistrala Simeria - Gurasada

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite