Rata şomajului, în scădere în judeţul Hunedoara. Câţi şomeri sunt înregistraţi la AJOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AJOFM Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
AJOFM Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Rata şomajului a scăzut în judeţul Huendoara faţă de lunile precedente, arată statisticile Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Mai puţin de 5.300 de şomeri se află în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, arată reprezentanţii instituţiei. Rata şomajului în judeţ era, la sfârşitul lunii iunie, de 3,08 la sută, în scădere faţă de luna precedentă.

Însă odată cu disponibilizările colective din Cadrul Complexului Energetic Hunedoara, numărul şomerilor va creşte din nou.

Coloniile de la barajul Retezat. Ce soartă neaşteptată au avut „oraşele din munţi” ale muncitorilor VIDEO

Termocentrala Mintia, în conservare. Ce spun şefii CEH despre tăierea şi vânzarea ei la fier vechi

Termocentrala Mintia, închisă după 52 de ani. Ultima zi de lucru pentru salariaţii „stelei de pe Mureş”

„Din totalul de 5.289 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Hunedoara, 2.502 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.787 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1.742 şomeri provin din mediul rural şi 3.547 sunt din mediul urban”, a informat AJOFM Hunedoara.

Şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara, de 31 la sută, urmat de cei cu studii gimnaziale 25 la sută, iar 16 la sută au absolvit învăţământul profesional sau şcoli de arte şi meserii.

„Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 649 persoane foarte greu ocupabile, 1.469 greu ocupabile, 2.090 mediu ocupabile, iar 1.081 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a informat AJOFM Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Asaltul asupra Sarmizegetusei Regia. Ce au adus 20 de ani de anchete în dosarele aurului dacic furat

Cele mai stranii „sate fantomă”. Locurile ascunse de civilizaţie, ţinute în viaţă de o mână de oameni FOTO

Cantitatea enormă de aur şi cupru pe care o va exploata o companie canadiană la Rovina, al doilea mare zăcământ aurifer din Europa

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite