Rata şomajului, în creştere. Patru la sută dintre hunedoreni sunt pe lista AJOFM a şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AJOFM Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
AJOFM Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Rata şomajului este în creştere în judeţul Hunedoara, arată informările prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara.

Judeţul Hunedoara se confruntă cu o creştere a numărului de şomeri, confirmată de statisicile Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara.

Aglomeraţie la bursa locurilor de muncă din Hunedoara, unde s-au oferit peste 400 de joburi

Fabrica de mobilă a chinezilor, interzisă de câţiva localnici. Povestea investiţiei de 20 de milioane de euro

Fabrica de pâine din Hunedoara anilor ´50, salvată de la demolare. Un mall uriaş urma să îi ia locul

Tendinţa de creştere a şomajului are şanse ridicate de a se menţine şi în următoarele luni, după ce reprezentanţii SEWS-R Deva, unul dintre marii angajatori din judeţul Hunedoara, a anunţat că va disponibiliza peste 600 de angajaţi.

Potrivit celui mai recent raport al AJOFM Hunedoara, la sfârşitul lunii august 2021, în evidenţele agenţiei erau înregistraţi 6.700 şomeri (din care 2.955 femei), rata şomajului fiind de 3,92 la sută%.

„Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,15 la sută, în această lună acest indicator a înregistrat o creştere de 0,77 procente. Din totalul de 6.700 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Hunedoara, 3.370 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.330 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 2.071  şomeri provin din mediul rural şi 4.629  sunt din mediul urban”, a informat AJOFM Hunedoara.

Şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 29 la sută, urmat de cei cu studii gimnaziale 22 la sută, iar 19 la sută au absolvit învăţământul profesional sau şcoli de arte şi meserii. Şomerii fără studii şi cu nivel de studii primare reprezintă 15 la sută din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii superioare sunt 11 %, iar cei cu învăţământ postliceal sunt 4 la sută.

Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 910 persoane foarte greu ocupabile, 1.830 greu ocupabile, 2.472 mediu ocupabile, iar 1.488 sunt persoane uşor ocupabile.

Mai puteţi citi şi:

Restructurări la SEWS România: peste 600 de oameni concediaţi, două fabrici se închid în judeţul Hunedoara

Muncitorii de la SEWS-R Deva în grevă. „Vrem să ajungem măcar la salariul unei femei de serviciu”. Reacţie virulentă a şefilor uzinei

Goana după aur şi cărbune a lăsat locul goanei după turişti. Cum s-au schimbat fostele centre miniere VIDEO

Au fost „perlele” industriei din anii ´60. Marile uzine miniere distruse şi ruinate în timp record VIDEO

Capcanele mortale ascunse între ruinele coloşilor industriali. Unde se află „raiul şi iadul hoţilor”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite