Protest al grefierilor de la instanţele din Hunedoara: ce i-a nemulţumit pe angajaţii din sistemul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de grefieri de la Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva au participat la acţiunea de protest pe treptele instanţei, pentru a atrage un semnal de alarmă asupra modului în care le sunt calculate salariile şi a condiţiilor de muncă.

Grefierii de la Tribunalul Hunedoara, Judecătoria Deva şi Judecătoria Brad s-au alăturat protestelor desfăşurate în mai multe instanţe din ţară, în care sunt reclamate problemele din sistemul juridic şi cele legate de salarizarea personalului auxiliar şi conex din instanţe.

Luni, după-amiază, timp de aproape o oră, peste 20 de grefieri au protestat în faţa Tribunalului Hunedoara. Ei reclamă faptul că în urma discuţiilor purtate de asociaţiile profesionale şi de organizaţiile sindicale cu Ministerul nu s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte nivelul de salarizare.

De asemenea, s-au declarat nemulţumiţi de inechităţile salariale, imposibilitatea compensării orelor suplimentare şi lipsa dotărilor necesare pentru desfăşurarea activităţii, probleme existente în mai multe instanţe din ţară.

Activitatea instanţelor din judeţul Hunedoara nu a fost afectată de protestul angajaţilor, potrivit reprezentanţilor grefierilor.


Vă recomandăm şi:

Zeci de hunedoreni au protestat în Deva, împotriva graţierii şi amnistiei

Aproape 100 de hunedoreni au participat la mitingul împotriva ordonanţelor privitoare la graţiere şi amnistie, organizat în Piaţa Victoriei din Deva.

Clujul iese, din nou, în stradă. Protestatari pe Facebook: „Chiar îi lăsăm??? Pe bune?? Bătaia de joc e din ce în ce mai mare“

Clujenii şi-au dat întâlnire şi duminica aceasta, 29 ianuarie, la kilometrul zero al oraşului ca să continue protestele faţă de ordonanţele privind garţşierea şi aministia. Duminica trecută, circa 5.000 de oameni au mărşăluit pe străzile oraşului.

Sibienii ies, din nou, în stradă să protesteze faţă de ordonanţele privind graţierea şi amnistia. „Nu acceptăm nici hoţia, nici minciuna cu televizorul“

Sibienii ies duminică, 29 ianuarie, să protesteze în centrul oraşului de la ora 17.00 faţă de ordonanţele legat de graţiere şi amnistie. Manifestaţia este autorizată şi se va organiza un marş pe trotuar ca să nu blocheze circulaţia rutieră.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite