Procesul lui Ionuţ Rudeanu începe la Tribunalul Hunedoara. Ginerele lui Vasile Blaga e acuzat de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a fost trimis în judecată acuzat de evaziune fiscală, se va judeca la Tribunalul Hunedoara, iar instanţa a stabilit data primului termen al procesului.

Primul termen al dosarului penal în care este implicat Ionuţ Rudeanu şi compania sa SC Axis Corporate Security, va avea loc la Tribunalul Hunedoara pe data de 3 februarie 2016. Ionuş Rudeanu a fost acuzat de evaziune fiscală. În toamna anului trecut, procurorii au finalizat cercetarea în cazul lui Ionuţ Rudeanu, patronul Axis Corporate Security, pentru evaziune fiscală.

Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive.

„În perioada ianuarie 2010 – mai 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de bunuri/ prestări servicii (161 de acte materiale), provenind de la un număr de nouă societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, controlate în fapt de alte persoane rămase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 2.805.773 lei (echivalent a 646.139 euro)”, se arăta în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Magistraţii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme aparţinând lui Andrei Rudeanu şi a altor 66 aflate în proprietatea firmei Axis Corporate Security. Ionuţ Andrei Rudeanu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În acelaşi dosar, va ajunge în faţa judecătorilor şi Laurenţiu Marin Ciucă pentru complicitate la evaziune fiscală. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în această cauză.


Fiu de preot şi nepot de baron
Familia Rudeanu a devenit în perioada guvernării Năstase una dintre cele mai influente din judeţ. Tatăl lui Ionuţ, preotul Ioan Octavian Rudeanu, din Hunedoara, a fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara în perioada 2001 – 2005. Înainte de 1989, Ioan Octavian Rudeanu a fost secretar în Combinatul Siderurgic Hunedoara. Este doctor în teologie.

Mihail Rudeanu, unchiul tânărului, a fost în anii 2000 unul dintre cele mai importante personaje de pe scena politicii hunedorene. A fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara între anii 2000 şi 2004 şi lider judeţean al Partidului Social Democrat. De profesie medic veterinar, după evenimentele din decembrie 1989, Rudeanu a intrat în rândurile foştilor revoluţionari cu certificat şi a devenit apoi şef al unei asociaţii a revoluţionarilor. Mihail Rudeanu a intrat în politică la începutul anilor 1990. S-a orientat spre PDSR, devenind liderul partidului la nivel judeţean şi apoi din 2001 până în 2005, lider al Partidului Social Democrat. O dată cu instalarea guvernului condus de Adrian Năstase, Mihail Rudeanu a preluat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Din 2004, cariera politică a lui Mihail Rudeanu a intrat în declin, după ce acesta nu a mai reuşit să obţină funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. A rămas consilier judeţean, iar ulterior a devenit şef al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara. În 2009, Ziarul Văii Jiului relata despre faptul că fostul preşedinte al CJ Hunedoara ar fi fost colaborator al Securităţii din perioada anilor 1980, cu numele „Radu”.

mihail rudeanu

Vă recomandăm şi:

Ionuţ Rudeanu este anchetat pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de 600.000 de euro în dosarul firmelor de pază

Poliţiştii au descins în această dimineaţă la sediile unor firme de pază din Bucureşti şi Hunedoara, printre care se află şi societatea patronată de Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti derulează o anchetă pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la 600.000 de euro.

Mihail Rudeanu, baronul lui Năstase din Hunedoara. „Revoluţionarul” care a condus PSD şi CJ Hunedoara

Mihail Rudeanu a fost în anii 2000 unul dintre cele mai importante personaje de pe scena politicii hunedorene. A fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara între anii 2000 şi 2004 şi lider judeţean al Partidului Social Democrat. Familia Rudeanu a devenit în perioada guvernării Năstase una dintre cele mai influente din judeţ.

Visul  românesc: nepot de fost, ginere de actual

Vasile Blaga are un ginere. Ionuţ Rudeanu are, la rândul lui,  o firmă de pază abonată la contracte cu statul. Contractele în cauză se pot datora influenţei socrului Blaga sau a unchiului, Mihai Rudeanu, baron local al PSD în guvernarea Năstase  şi fost colaborator al Securităţii, sau amândurora.  Povestea tânărului Rudeanu este o poveste de succes din sistem, ca multe altele de fii, fiice, nepoţi, gineri, cumnaţi, socrii etc.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite