Primăria care nu are bani pentru centură cheltuie sute de mii de lei de sărbători: Revelion cu 1.200 de pensionari şi sute de porţii de iahnie de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Petroşani.
Primăria Petroşani.

Administraţia locală din Petroşani a alocat aproape 700.000 de mii de lei pentru ca localnicii „să simtă magia sărbătorilor de iarnă”. 1.200 de oameni sunt invitaţi la Revelionul Pensionarilor, care se va desfăşura pe mai multe zile. Banii au fost alocaţi şi pentru fasolea cu cârnaţi de 1 Decembrie, dar şi pentru costumele de Moş Crăciun.

Modernizarea centurii municipiului Petroşani a fost inclusă într-un program multi-anual, în lipsa fondurilor, însă primăria a reuşit să aloce sume considerabile pentru sărbătorile de iarnă. Consiliul local din Petroşani a alocat 77.500 lei pentru organizarea Revelionului 2018. Vor fi două evenimente în noaptea Anului Nou: Revelionul Pensionarilor şi Revelionul în stradă.

Fiecare persoană care va participa la Revelionul Pensionarilor va trebui să contribuie cu 35 de lei, din valoarea meniului, sumă care va fi achitată la restaurantul unde urmează să se desfăşoare evenimentul, se arată în hotărârea Consiliului Local. Primăria va achita restul valorii meniului. „Acest eveniment reprezintă o recunoaştere a muncii acestor oameni şi o mică posibilitate de a le oferi un moment în care, printre cei de aceeaşi vârstă cu ei, să sărbătorească sfârşitul unui an şi începutul unuia nou”, a informat Consiliul Local Petroşani. Administraţia locală estimează că vor participa 1.200 de oameni la Revelionul Pensionarilor. „Datorită numărului mare de persoane, evenimentul se va desfăşura pe parcursul mai multor zile, în mai multe restaurante, meniul fiind acelaşi”, a informat Consiliul Local Petroşani.

Din cei 77.500 de lei alocaţi pentru Revelionul Pensionarilor, 56.000 de lei vor fi cheltuiţi pe meniuri şi invitaţii, iar restul vor fi alocaţi serviciilor artistice, de pirotehnie şi pentru afişe, suma intrând la capitolul „Cultură, recreere şi religie”.

La acelaşi capitol „Cultură, recreere şi religie”, Consiliul Local Petroşani a mai aprobat suma de 50.000 de lei pentru a premia, în perioada următoare, cuplurile care au împlinit cel puţin 50 de ani, respectiv 60 de ani, de căsătorie, precum şi a elevilor şi sportivilor cu rezultate deosebite.

10 costume de Moş Crăciun
În afara Revelionului şi a premierii cuplurilor, Consiliul Local Petroşani va mai aloca 100.500 lei, pentru a organiza diverse evenimente culturale şi artistice dedicate sărbătorilor de iarnă. Fondurile vor fi împărţite astfel:

30.000 de lei vor fi alocaţi pentru „prepararea tradiţionalei iahnii de fasole cu cârnaţi” şi pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Cu 1.700 de lei vor fi premiaţi elevii participanţi la un concurs de religie având ca temă Sfânta Varvara, organizat în şcolile din municipiu.

Cu 13.000 de lei vor fi achiziţionate 10 costume de Moş Crăciun şi vor fi premiaţi cei care colindă Primăria Petroşani.

Cu 53.000 de lei vor fi achiciţionate 4.600 de cutii de bomboane de ciocolată.
De asemenea, Iluminatul festiv din această iarnă va costa Primăria Petroşani peste 500.000 lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Târgul eşuat pentru 43 de hectare din Munţii Parâng. De ce a pierdut primăria procesul cu Romsilva, după cinci ani

După cinci ani de la începerea procesului, magistraţii au respins, definitiv, cererea Primăriei Petroşani ca Regia Naţională a Pădurilor Romsilva să scoată din fondul forestier a 43 de hectare de teren din Parâng, pentru dezvoltarea domeniului schiabil.

Secretul celui mai bine plătit profesor din Valea Jiului. Cum a ajuns rectorul Radu Sorin la un venit de 280.000 de lei

Radu Sorin Mihai, rectorul Universităţii din Petroşani, se numără printre cei mai bine plătiţi bugetari din România. Este profesor universitar, dar şi membru în consiliile de administraţie a două societăţi cu capital de stat.

Municipiul în care se nasc de trei ori mai puţini copii ca în 1990. Cum a evoluat în 25 de ani populaţia oraşelor din judeţ

Cele mai mari municipii din Hunedoara au o populaţie din ce în ce mai îmbătrânită, iar numărul naşterilor a scăzut vertiginos, arată rapoartele Institutului Naţional de Statistică.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite