Primăria anunţă un nou împrumut. Va lua un credit bancar de 80.000.000 de lei pentru modernizarea străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Primăria Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Administraţia locală din Hunedoara intenţionează să acceseze un împrumut de până la 80.000.000 de lei pentru continuarea investiţiilor.

Consiliul Local Hunedoara va dezbate, joi, 26 aprilie, proiectul unui împrumut de până la 80.000.000 de lei, pentru realizarea unor investiţii în municipiu, credit având o maturitate de maxim 20 ani, cu o perioadă de graţie (în care se plătesc doar dobânzi şi comisioane) de trei ani şi o perioadă de rambursare (în care se plătesc dobânzi, comisioane şi rata de credit) de 17 ani.

„Contractarea finanţării rambursabile se face pentru asigurarea sumelor necesare pentru reabilitarea sistemului rutier în municipiul Hunedoara şi continuarea programului investiţional al municipiului Hunedoara”, se arată în proiectul de hotărâre a Consiliului Local.

Împrumutul propus va fi contractat de la o bancă comercială, cu o rată medie a dobânzii de 2,39 la sută. „Estimarea gradului de îndatorare după contractarea creditului în valoare de 80.000.000 lei a avut în vedere valoarea împrumuturilor existente (creditul contrtactat de la BRD în anul 2007, leasingul financiar contractat de la Ager Leasing IFN pentru aparatura medicală contractat în anul 2011 şi creditul de la CEC BANC SA  contractat în anul 2015 pentru refinanţarea unor împrumuturi), precum şi  media veniturilor proprii pe ultimii 3 ani. Din calcului gradului de îndatorare a bugetului local rezultă faptul că în perioada de creditare indicatorul înregistrează un nivel maxim de 29,87% în anul 2023, înregistrând valori în descreştere în următorii ani”, se arată în proiectul de hotărâre.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cât a cheltuit primăria pentru podoabele de Paşte: iepuraşi, ouă şi căsuţe 3D vor decora Parcul Tineretului

Primăria şi-a cumpărat orologiu de 8.000 de euro. Ceasul cu 200 de melodii va acoperi locul lăsat gol după dărâmarea stemei PCR, în 1989

Palatul din Centrul vechi a împlinit opt decenii. „Bijuteria” din anii interbelici a costat 5,5 milioane de lei


 

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri