Primăria şi-a cumpărat orologiu de 8.000 de euro. Ceasul cu 200 de melodii va acoperi locul lăsat gol după dărâmarea stemei PCR, în 1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceasul a fost montat în locul lăsat gol după înlăturarea stemei PCR. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Ceasul a fost montat în locul lăsat gol după înlăturarea stemei PCR. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Un ceas digital cu 200 de melodii va acoperi locul gol lăsat de 28 de ani pe clădirea primăriei, unde înainte de 1990 se afla stema Partidului Comunist Român.

Primăria Hunedoara a achiziţionat un ceas în valoare de circa 8.000 de euro, pentru a împodobi cu el clădirea palatului administrativ.

„După 28 de ani, acolo era stema PCR în 1989, am găsit o soluţie pentru acel loc. Un ceas digital, pilotat GPS, coordonat de un computer propriu programat să redea peste 200 de melodii”,  informat primarul Dan Bobouţanu. Clădirea primăriei se află în evaluare pentru a fi reabilitata pe fonduri europene, a precizat acesta.

Palatul Administrativ din Hunedoara are opt decenii şi a rămas una dintre cele mai impozante construcţii din Hunedoara. Ridicat în forma literei H, în centrul istoric al oraşului, imobilul a fost finalizat în 1937, iar în prezent aici se află sediul primăriei.

În anii interbelici, la subsolul clădirii a funcţionat arestul Poliţiei, iar restul spaţiilor erau folosite ca birouri ale Primăriei. Poliţiei, Judecătoriei şi Fiscului.

orologiu

Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Secretele adăpostului antiatomic construit pentru a salva Hunedoara de bombele americanilor. Mega-construcţia subterană din vremea Războiului Rece

Adăpostul antiatomic din Hunedoara a rămas, la peste jumătate de secol de la crearea lui, unul dintre cele mai misterioase locuri din municipiu: un obiectiv fascinant prin secretele şi imensitatea sa, care în viitor ar putea deveni o atracţie turistică importantă.

Tunelul secret de la Castelul Corvinilor care nu a fost descoperit vreodată: cât adevăr conţine controversata legendă

Unul dintre cele mai ciudate mituri care circulă pe seama Castelului Corvinilor din Hunedoara este că proprietarii cetăţii ar fi construit un tunel secret, cu scopul de a se putea salva folosindu-l în timpul unui asediu. Niciun cercetător nu confirmă legenda tunelului misterios, însă povestea acestuia continuă să aprindă imaginaţia localnicilor şi a turiştilor.

Faimoasa cale ferată construită de austrieci: s-au împlinit 115 ani de la inaugurarea mocăniţei din Hunedoara

S-au împlinit 115 ani de la inaugurarea liniei de cale ferate îngustă care lega Hunedoara de Ţinutul Pădurenilor. Povestea mocăniţei hunedorene are un final trist – în prezent, linia este dezafectată, iar mocăniţele care transportau călători şi mărfuri au ajuns o amintire.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri