Poliţiştii din Hunedoara şi-au reclamat şefii că nu i-au dotat cu gloanţe pe agenţii care au păzit secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a acuzat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara că a dispus ca poliţiştii hunedoreni care au asigurat paza secţiilor de votare, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, să nu dispună de muniţie în arme.

Poliţiştii hunedoreni care au asigurat paza secţiilor de votare din judeţul Hunedoara, la primul tur de scrutin, nu au avut muniţie la armamentul din dotare. Acest lucru îl susţin reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România. Măsura a stârnit critici.

„S-a dispus ca poliţiştii repartizaţi la secţiile de votare să desfăşoare activităţi specifice misiunii primite, purtând la centură pistolul cu încărcătorul gol. Organizaţia noastră consideră că prin această măsură le-au fost puse în pericol vieţile poliţiştilor”, se arată în comunicatul semnat de Biroul executiv al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România.

Lăsaţi fără cartuşe

„Aceşti poliţişti, dacă s-ar fi aflat într-o situatie de legitimă apărare sau pentru apărarea altor persoane a căror viaţă şi integritate fizică ar fi fost puse în pericol, ar fi trebuit să folosească armamentul din dotare, în eventualitatea contracarării unui iminent atac îndreptat asupra lor, a obiectivelor pe care le păzesc sau a altor persoane”, a mai informat SNAP România. Criticile aduse de reprezentanţii SNAP România, în comunicatul postat pe pagina de Internet sindicatului, nu sunt comentate în niciun fel de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. În Hunedoara nu au fost semnalate incidente la secţiile de votare.

Comunicatul postat de sindicalişti este şi o urmare a unui conflict mai vechi pe care reprezentantul din Hunedoara al SNAP România, poliţistul Claudiu Ionescu, îl are cu conducerea instituţiei. Poliţistul a fost sancţionat cu avertisment în urma unor postări pe o pagină de socializare, legate de arestarea fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu. De asemenea, Claudiu Ionescu a reclamat că a fost delegat pentru o perioadă de două luni, din noiembrie, la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Călan, deşi este poliţist la Biroul de Investigaţii Criminale Hunedoara. Poliţistul a precizat că delegarea decisă în cazul său, la Călan, nu a fost o măsură întemeiată. Conducerea IPJ Hunedoara nu a comentat acuzaţiile aduse de poliţist.


Vă recomandăm şi:

Revoltă în IPJ Hunedoara: poliţistul care a cerut "să dăm foc palatelor mafioţilor" îşi acuză superiorii de abuzuri

Claudiu Ionescu, un inspector principal de poliţie, a intrat într-o adevărată luptă cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţistul din Hunedoara susţine că a fost cercetat disciplinar pe nedrept după ce a dezvăluit problemele cu care confruntă instituţia şi, recent, a că a fost trimis abuziv la un control psihiatric.

Poliţistul care s-a solidarizat cu Traian Berbeceanu a fost "avertizat pentru abateri" de şefii IPJ Hunedoara

Claudiu Ionescu nu a scăpat fără un avertisment scris din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma unor scrisori emoţionante publicate pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după arestarea fostului comisarul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Mărturia poliţistului rănit într-un flagrant periculos: şi-a pus în pericol viaţa pentru a opri un traficant       

Un poliţist care a participat la un flagrant, pentru a captura un traficant de droguri, a dezvăluit cum şi-a pus viaţa în pericol, după ce a încercat să îl oprească pe suspect. Ofiţerul a fost lovit cu maşina de traficantul pe care l-a somat să se predea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite