Piaţa Dunărea e în pericol de închidere. Complexul în care s-au investit două milioane de euro nu atrage clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Dunărea din Hunedoara se află în pericol de închidere, din cauza nerentabilităţii acesteia. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Oboarelor Hunedoara, doar nouă producători locali au închiriate în prezent spaţii în piaţa agro-alimentară, iar piaţa nu atrage clienţi.

Piaţa Dunărea din Hunedoara are un viitor incert. La ultima şedinţă a Consiliului Local Hunedoara s-a pus în discuţie concesionarea sau înstrăinarea imobilului modernizat în perioada 2001 – 2006, în care primăria a investit în acei ani circa două milioane de euro.

În 2004, administraţia locală s-a împrumutat cu trei milioane de lei pentru a finaliza proiectul de construcţie a Pieţei Dunărea, pe amplasamentul unui târg mai puţin ofertant, însă noul spaţiu nu a atras comercianţi şi clienţi. În faţa pieţei şi-au găsit însă locul comercianţii de ţigări de contrabandă.

„În Piaţa Dunărea sunt nouă producători, în condiţiile în care aici sunt cele mai bune condiţii de comerţ, şi cele mai frumoase mese. Am făcut un raport pentru Piaţa Dunărea, în vederea concesionării ei”, a declarat Amalia Pascaru, directoarea Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Oboarelor Hunedoara, în cadrul şedinţei Consiliului Local Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Prima piaţă volantă din Deva se va deschide în centrul istoric al oraşului

Hunedorenii sun invitaţi la deschiderea primei pieţe volante din municipiul Deva. Târgul va avea loc în Piaţa Unirii, sâmbătă, începând cu ora 9:00.

Piaţa Arras din Deva va fi reamenajată cu fonduri de la UE. Proiectul va avea o valoare de peste un milion de euro

Piaţa Arras din Deva îşi va schimba înfăţişarea, printr-un proiect estimat la aproape 1,4 milioane de euro, finanţat de Uniunea Europeană. Consilierii din Deva sunt invitaţi să adopte miercuri, documentaţia de avizare a lucrărilor de reamenajare a pieţei, pentru ca proiectul să poată fi depus.

Modernizarea centrului Devei a intrat în impas. Construcţia celui mai mare pasaj subteran dintr-un oraş al Hunedoarei întâmpină "probleme tehnice"

Anunţat în urmă cu un an ca unul dintre cele mai importante proiecte de reabilitare urbană planul de „reabilitare şi refuncţionalizare a spaţiului public din zona Parcului I.C. Brătianu”, din Deva, riscă să fie suspendat. Investiţia urma să fie realizată din fonduri de la Uniunea Europeană, iar valoarea proiectului se ridică la 38 de milioane de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite