Peste 9.000 de oameni au fost trimişi în şomaj tehnic în judeţul Hunedoara, în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AJOFM Hunedoara.
AJOFM Hunedoara.

Peste 9.000 de oameni au intrat în şomaj tehnic în judeţul Hunedoara, iar numărul companiilor care au apelat la această măsură a crescut vertiginos.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara anunţă că în perioada 15 - 16 aprilie 2020, au fost efectuate plăţi pentru 1.238 de agenţi economici care au solicitat şomajul tehnic în perioada 1 – 16 aprilie 2020, pentru un număr de aproximativ 9.000 de persoane, valoarea totală fiind de 5.073.670 lei.

„În această săptămână se vor plăti agenţii economici a căror documente au fost incomplete şi li  s-au solicitat clarificări, precum şi cererile depuse ulterior”, a informat AJOFM Hunedoara.

Şomajul tehnic intervine atunci când o companie îşi întrerupe sau îşi reduce activitatea din cauza motivelor economice, tehnologice, structurale sau similare. Acest lucru implică suspendarea contractelor individuale de muncă ale angajaţilor. Pe această durată, angajaţii care nu îşi pot desfăşura activitatea beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii.


Mai puteţi citi şi:

Metoda odioasă prin care mii de români au fost sacrificaţi pentru a deveni „sclavi“ în minele de uraniu

VIDEO Ce spune medicul Constantin Vlase despre noua organizare a Spitalului Deva, intrat sub conducere militară

Paştele în infernul temniţelor comuniste. Mărturii emoţionante ale foştilor deţinuţi politic



 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite