Performanţele remarcabile ale celei mai bune eleve de liceu, olimpica admisă la Medicină înainte de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună elevă din Deva a absolvit liceul cu media 9,99 şi a participat la 12 olimpiade naţionale. Datorită performanţelor sale, Ruxandra Oiegar a fost admisă la Facultatea de Medicină înainte de a susţine examenul de Bacalaureat.

Absolvenţii pomoţiei 2018 a Colegiului Naţional „Decebal”, din Deva şi-au luat, vineri, rămas bun de la liceu. Cea mai bună elevă decebalistă a fost Ruxandra Oiegar, o adolescentă de 18 ani, care, datorită performanţelor sale a fost admisă la Facultatea de Medicină, înainte să susţină examenul de Bacalaureat.

Olimpică naţională începând din clasa a VI-a şi fiica a doi medici, un  psihiatru şi un legist, cea mai bună „decebalistă” a Promoţiei 2018 va fi, din toamnă, studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca. Rezultatele de la olimpiade i-au asigurat deja un loc în elita învăţământului medical.

Ruxandra Oiegar va mai primi un premiu. Sâmbătă, este invitata organizatorilor campaniei civice „Premianţii fără premii”, care recompensează simbolic, în centrul municipiului Deva, oamenii care pot reprezenta modele pentru ceilalţi.

Imagine indisponibilă

„Despre Ruxandra Oiegar se pot spune o mulţime de lucruri şi toate numai de bine. Deşi are numai 18 ani, fiind în floarea vârstei, are un palmares mai mult decât impresionant. S-a calificat în decursul anilor la 17 olimpiade naţionale, iar la 12 dintre ele a participat efectiv. În clasa a IX-a s-a calificat la patru olimpiade naţionale: chimie (la care a participat şi a obţinut menţiune de onoare), biologie, ştiinţele pământului şi ştiinţe pentru juniori (a participat şi la ultimele două). În clasa a X-a s-a calificat la trei olimpiade naţionale: chimie, biologie şi ştiinţele pământului (la ultimele două a participat). În clasa a XI-a a participat la olimpiada la biologie, unde a luat menţinea I şi medalie de aur. În clasa a XII-a a participat la olimpiada naţională de biologie unde a luat menţiune şi s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de biologie”, scrie Dan Terteci, organizatorul campaniei civice.

Ruxandra Oiegar a absolvit Colegiul Naţional „Decebal” cu media 9,99, ce mai ridicată a unui elev din Deva.

Imagine indisponibilă

Vă recomandăm să citiţi şi:

Elevii de la Colegiul de Informatică vor reprezenta România la competiţia globală de robotică din Mexic

Iulia Bocaniciu, absolventă de Nota 10: „A fost o plăcere să învăţ, atât pentru Bac, cât şi pentru admiterea la Medicină“

„Perla“ de la ţară, cu 10 la Bac. „Mi-am împărţit timpul între pasiunea pentru informatică şi îngrijirea animalelor, să le ofer părinţilor mei o viaţă mai bună”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite