Elevii de la Colegiul de Informatică vor reprezenta România la competiţia globală de robotică din Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Nistor (primul din stânga) şi echipa Robotx.
Mircea Nistor (primul din stânga) şi echipa Robotx.

O echipă a elevilor informaticieni din Hunedoara va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiţii de robotică din lume.

Elevii din echipa RobotX Hunedoara, de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” vor reprezenta România la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition, care va avea loc în luna iulie, în Mexic.

Competiţia reuneşte peste 150 de ţări, iar echipa care va participa din partea României este una cu rezultate remarcabile în cadrul celui mai mare program de robotică pentru licee.

„Suntem hotărâţi să realizăm un robot performant, cu care să concurăm cu succes, pentru a aduce în sufletul şi mintea milioanelor de tineri români speranţa şi pasiunea”, spune profesorul Mircea Nistor, mentorul echipei RobotX Hunedoara.

Echipa RobotX Hunedoara, care a participat la Campionatul Natţonal de Robotică, a obţinut următoarele performanţe: în 2017, RobotX Hunedoara a obţinut locul 3 în clasamentul oficial pe echipe, în 2018, a obţinut locul 2 în divizia Coandă. Echipa a obţinut si premiul „Connect Award”, oferit echipei care face cel mai bine conexiunile în comunitatea de Stiinţă, Technologie, Inginerie şi Matematică.

Unul dintre proiectele echipei din care au făcut parte aproape 20 de elevi din Hunedoara a fost realizarea unui roboţel care poate recunoaşte liniile albe ale unui teren de baschet, care este autonom, adună mingi şi apoi le relansează spre un coş situat la un metru şi jumătate înălţime.

Proiectul a fost prezentat în luna martie la prima ediţie a concursului „FIRST Tech Challenge Romania'', cea mai mare competiţie de robotică pentru licee organizată, pentru prima dată, în România, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Robotul numit RobotX a fost realizat de elevi după câteva sute de ore de muncă în laboratorul de fizică al liceului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

„Perla“ de la ţară, cu 10 la Bac. „Mi-am împărţit timpul între pasiunea pentru informatică şi îngrijirea animalelor, să le ofer părinţilor mei o viaţă mai bună”

Premiantul de sâmbătă: Mircea Nistor, dascălul care îşi învaţă elevii să inoveze

VIDEO Premieră într-un liceu din Hunedoara: lecţie de nanotehnologie predată de cercetătorii din Silicon Valley

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri