Patru jurişti care au fraudat concursul pentru şefia DGASPC Hunedoara au fost condamnaţi prin sentinţe definitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul pentru ocuparea şefiei DGASPC a fost fraudat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Concursul pentru ocuparea şefiei DGASPC a fost fraudat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa finală în dosarul celor patru jurişti trimişi în judecată în 2014, sub acuzaţia că au participat la fraudarea unui concurs prin care Monica Georgescu a obţinut funcţia de director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara.

Apelul declarat de cei patru jurişti şi funcţionari ai Consiliului Judeţean Hunedoara, în dosarul fraudării concursului pentru ocuparea funcţiei de director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara a fost soluţionat de Curtea de Apel Alba Iulia. Dan Daniel (fost secretar al judeţului Hunedoara), Monica Georgescu (fost director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara), Dana Elena Gîrjob (şef Serviciu Control Urmărire Încasări Creanţe şi Executare Silită în cadrul CJ Hunedoara) şi Mihaela Dorina Ştefan (şef Administraţie Publică Locală în cadrul CJ Hunedoara vor rămâne cu condamnările între doi ani şi opt luni şi trei ani de închisoare, pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu.

„Instanţa a respins ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii: Dan Daniel, Georgescu Monica, Ştefan Mihaela Dorina şi Gîrjob Dana Elena împotriva sentinţei penale nr.133/21.10.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosar penal nr.3230/97/2015. În baza art. 275 al.2 C.pr.pen. obligă pe inculpaţi să plătească statului suma de câte 215 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare în apel, din care suma de câte 90 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, în cotă procentuală, va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Sentinţa este definitivă”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.

Au fraudat examenul pentru şefia DGASPC

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au instrumentat dosarul, cei patru au comis infracţiuni legate de abuzul în serviciu, în 2014, cu privire la organizarea concursului pentru ocupare a funcţiei de director general al D.G.A.S.P.C. Hunedoara.

Dan Daniel, Dana Gârjob şi Mihaela Ştefan, fiind membrii în comisia care organiza concursul, au ajutat-o pe Monica Georgescu să obţină postul de manager al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara.

Şi-a întocmit singură subiectele de examen
„Cu aproximativ o săptămână înainte de organizarea concursului, inculpatul Dan Daniel a chemat-o la biroul său pe inculpata Georgescu Monica pentru a-i comunica faptul că în urma selecţiei dosarelor a fost acceptat dosarul său. Cu această ocazie, inculpatul Dan Daniel i-a cerut acesteia să formuleze propuneri de subiecte pentru fiecare membru al comisiei din partea Consiliului Judeţean Hunedoara, pe care să le structureze pe două variante. Variantele de subiecte formulate de inculpata Georgescu Monica urmau să reprezinte propunerile de subiecte ale membrilor comisiei de concurs din partea Consiliului Judeţean Hunedoara. Ulterior, în data de 8 iulie 2014, inculpata Georgescu Monica concepe, pe calculatorul de la serviciu, mai multe propuneri de subiecte. Totodată, în spaţiul nealocat al harddisk-ului menţionat a fost identificat un fişier conţinând varianta 1 a subiectelor „pentru ocuparea prin concurs de promovare a funcţiei publice de conducere vacantă: director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara”.
Conţinutul fişierului este identic cu varianta 1 a subiectelor stabilite de membrii comisiei de concurs din judeţul Hunedoara, cu ocazia desfăşurării concursului la sediul A.N.F.P., şi cu una dintre variantele pregătite de către inculpata Georgescu Monica pentru a fi predată prin intermediul unui memory stick la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în ziua desfăşurării concursului, respectiv 17 iulie 2014. În cursul zilei de 08.07.2014, inculpata Georgescu Monica a redactat pe calculatorul de la biroul său propuneri de subiecte pentru Dan Daniel, Gîrjob Dana şi Ştefan Mihaela, precum şi două variante de concurs.
Toate documentele identificate pe memory stick-ul ridicat de la Georgescu Monica, întocmite de aceasta, conform probelor de la dosar, au fost folosite de membrii comisiei, susţin reprezentanţii DNA. Dan Daniel, Mihaela Ştefan şi Dana Gîrjob sunt judecaţi pentru abuz în serviciu, iar Monica Georgescu pentru complicitate la abuz în serviciu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite