Părinţii elevilor unei şcoli din Deva sunt revoltaţi. Clădirea intră în şantier, iar copiii vor fi mutaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii nemulţumiiţi de decizia Primăriei Deva de a le muta copii la alt liceu, cu un program diferit de cursuri.
Părinţii nemulţumiiţi de decizia Primăriei Deva de a le muta copii la alt liceu, cu un program diferit de cursuri.

Lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” din Deva vor pune aproape 1.000 de elevi pe drumuri, spre alte unităţi şcolare. Decizia a nemulţumit o parte a părinţilor.

Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” din Deva intră în reabilitare pe fonduri europene, din această vară.

O fostă şcoală din Hunedoara a ajuns o „clădire fantomă”. Va fi transformată în centru social

Profesor urmărit penal pentru agresiune, la sesizarea unui elev. Poliţiştii au aflat despre fapte în cadrul unei acţiuni de prevenire a violenţei în şcoli

Soarta tristă a fostei şcoli de ucenici de la Uzinele de Fier. De la mândrie naţională la distrugere VIDEO

În anul şcolar 2021 – 2022, cursurile pentru cei aproape 1.000 de elevi ai unităţii de învăţământ se vor desfăşura în clădirea Liceului de Arte «Sigismund Toduţă» aflată în cartierul Progresul (fosta Şcoală generală nr. 2), potrivit unei decizii anunţată de primarul Florin Oancea.

Elevii din ciclul primar şi cele patru clase de a VIII-a de la Şcoala Gimnazială «Andrei Şaguna» vor avea cursuri de dimineaţa, iar cei din clasele V-VII de după-amiaza, a informat acesta.

Decizia luată de municipalitate a nemulţumit o parte a părinţilor elevilor şi reprezentanţilor Şcolii „Andrei Şaguna”, iar miercuri, zeci de oameni s-au strâns în faţa Primăriei Deva şi au cerut explicaţii primarului.  


Părinte nemulţumit. Foto: captură Facebook. Primăria Deva

„La Şcoala «Andrei Şaguna» sunt copii cu rezultate deosebite la olimpiade, care se pregătesc după-amiaza. Sunt sportivi de performanţă cu rezultate deosebite care merg la antrenamente şi cărora le puneţi piedică să aibă succes în ceea ce priveşte activitatea sportivă. Sunt părinţi care au copii şi în clasele 0 – IV şi în clasele V – VIII. Gândiţi-vă, cum se vor descurca acei oameni, în condiţiile în care nu are cine să stea cu ei acasă dimineaţa, să-i verifice, să le ofere sprijin. Suntem foarte mulţi navetişti. Drepturile copiilor sunt încălcate şi există discriminare. Toţi avem aceleaşi drepturi, noi ca părinţi, cadrele didactice dar şi copiii”, a reclamat unul dintre părinţi, în timpul şedinţei de Consiliu Local.

parinte revoltat foto primaria deva

Nu vor ore după-amiază

„Ore după amiază se făceau în perioada comunistă, eu am trăit aşa ceva şi nu sunt de acord copilul meu să înveţe după-masă. Aşa cum observ niciun părinte nu vede acest lucru ca fiind benefic pentru copii. Nu ne rămâne decât să aşteptăm valul 4 şi să ne bazăm pe şcoala online”, a fost mesajul unui alt părinte.

Nu este singura unitate şcolară din Deva unde elevii vor merge la cursuri, atât dimineaţa, cât şi după-amiaza, a arătat primarul Florin Oancea. „S-a indus ideea că discriminăm copiii de la Şcoala «Andrei Şaguna». Nu este singura şcoală care, în acest an, 2021 – 2022, va desfăşura activitatea în două schimburi. Acelaşi lucru este şi la «Regina Maria». Cred că toţi trebuie să înţelegem un singur lucru: ne-am zbătut foarte mult pentru a obţine finanţări pe fonduri europene. O treime dintre şcolile din Deva vor intra în reabilitare. Nu se pot desfăşura aceste lucrări de amploare cu copii în clase. Dacă aveam corpuri de clădire disponibile se desfăşurau cursurile într-un singur schimb”, a declarat primarul Devei.

Mai puteţi citi şi:

Elevii din Deva care au obţinut media 10 la Bacalaureat, dar şi profesorii lor, vor fi premiaţi

Rezultate BAC 2021, judeţul Hunedoara: patru absolvenţi au obţinut media 10, au promovat 64,6 la sută

Rezultate finale la Evaluarea Naţională în judeţul Hunedoara. Câţi elevi au medii peste cinci

Un laborator pentru elevii pasionaţi de ştiinţă este construit în curtea Liceului de informatică din Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite