Oraşul cu un număr record de cetăţeni de onoare. Revolta primarului care a oferit distincţiile: „Dăm prea uşor acest titlu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi vrea să înăsprească criteriile de acordare a titlurilor onorifice.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi vrea să înăsprească criteriile de acordare a titlurilor onorifice.

Municipiul Petroşani se mândreşte cu un număr impresionant de cetăţeni de onoare, însă ultimul „candidat” la acest titlu a fost refuzat de autorităţi. Primarul susţine că doreşte să „înăsprească” criteriile care stau la baza acordării titlului onorific.

Consilierii locali din Petroşani şi-au dat seama că municipiul a ajuns la o cifră record de cetăţeni de onoare, astfel că au refuzat ultima propunere, de a-i acorda titlul de cetăţean de onoare şefului Direcţiei Sanitar Veterinare, Octavian Popescu Fuchs.

Doi consilieri locali din ALDE au depus proiectul, însă acesta a fost respins. Municipiul Petroşani a înregistrat aproape 150 de cetăţeni de onoare, ultimii doi fiind actorul Şerban Ionescu, declarat cetăţean de onoare post-mortem al localităţii, şi Constantin Lupu, fost director la INSEMEX Petroşani.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi conduce din 2007 administraţia locală a Petroşaniului, timp în care 106 oameni au primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului. Totuşi, Ridzi se declară nemulţumit.

„Dăm puţin prea uşor acest titlu de Cetăţean de Onoare al municipiului. Se poate face un nou regulament de acordare a acestui titlu, care să fie un pic mai restrictiv din punct de vedere al acordării lui. Este vorba de merite, de onorabilitate, de rezultate pe plan naţional sau internaţional”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi, citat de informatiavj.ro.

Titlurile de cetăţean de onoare sunt onorifice, iar beneficiarii lor nu primesc avantaje materiale. Pe lista celor aproape 150 de cetăţeni de onoare ai Petroşaniului sunt: episcopul Timotei Seviciu, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, fostul primar Carol Schreter, Constantin Brâncuşi, patriarhul Teoctist Arapaşu, regele Mihai I, patriarhul Daniel Ciubotea, scriitorul I.D. Sârbu, antrenorul Gheorghe Mulţescu, episcopul Gurie Georgiu, prinţul Paul, preotul Octavian Pătraşcu,  istoricul Ioan Piso, salvatori minieri, ambasadori străini, oameni de cultură etc.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce s-a ales de afacerea imobiliară a lui George Becali. Fundaţia sa vinde blocul de locuinţe sociale cu 1,9 milioane lei

FOTO Cele mai bizare sensuri giratorii: locurile transformate în sanctuare dacice şi piramide egiptene

Ce soartă a avut dascălul care a calomniat familia Ridzi, la ora de istorie: „Când ştii că ai copil mic, te apuci să faci tâmpenii şi furi, să te aresteze ăştia”


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite