Noua magistrală de gaze naturale Mintia - Brad, la final. O conductă de 340 de metri trece pe sub râul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducta de gaze naturale, în zona Râului Mureş. Foto: Florin Cazacu. FACEBOOK
Conducta de gaze naturale, în zona Râului Mureş. Foto: Florin Cazacu. FACEBOOK

Lucrările la cel mai dificil sector al magistralei de gaze naturale Mintia - Brad au fost realizate. Conducta subtraversează râul Mureş.

Cea mai dificilă secţiune din magistrala de gaz Mintia – Brad, aflată în construcţie din primăvara anului 2019 a fost finalizată.

Podul uitat de pe calea ferată din Ţinutul Pădurenilor. S-a păstrat 120 de ani, deşi linia a fost distrusă VIDEO

Povestea celei mai vechi hidrocentrale a Hunedoarei. A fost „perla inginerească“ din epoca austro-ungară VIDEO

Termocentrala Mintia, închisă după 52 de ani. Ultima zi de lucru pentru salariaţii „stelei de pe Mureş”

Joi, 16 decembrie, au fost finalizate lucrările de subtraversare a râului Mureş, în zona Mintia. 

„Aceasta etapă a proiectului, începută în aprilie 2021, s-a dovedit a fi una foarte anevoioasă având în vedere dificultăţile generate de caracteristicile terenului, profilul geologic şi lungimea subtraversării. Lungimea subtraversării este de 340 metri ajungând la o adâncime sub talvegul râului de până la 11 metri. 

Următoarea etapă constă în cuplarea conductei la reţeaua realizata pana acum, efectuarea probelor de presiune si punerea în exploatare”, a anunţat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, una dintre localităţile care vor beneficia de alimentarea cu gaz metan.

Până în prezent, peste 95 la sută din lucrările la magistrala de gaze naturale au fost finalizate.  Autorităţile din Brad speră să obţină finanţare europeană pentru lucrările la reţeaua de distribuţie a gazelor pe raza municipiului, în lungime estimată de 57 de kilometri, care va fi conectată la magistrală.

Conducta de transport de gaze naturale între Mintia şi Brad are o lungime de 35 de kilometri, iar realizarea ei costă peste 22.5 milioane de lei, din bugetul Transgaz. Magistrala reprezintă prima etapă a lucrărilor la conducta de transport gaze naturale DN 300 Mintia – Brad – Ştei. 

„Conducta de transport gaze naturale DN 300 Mintia – Brad - Ştei este necesară şi oportună în vederea creşterii siguranţei alimentării cu gaze naturale a consumatorilor din vestul ţării. În plus, aceasta va realiza interconectarea conductei de transport gaze naturale Cefa – Căpîlna – Beiuş – Ştei cu conducta de transport gaze naturale Simeria – Mintia”, informa, într-un comunicat, Transgaz. 

În judeţul Hunedoara, noua magistrală traversează comunele Şoimuş, Băiţa, Vălişoara, Luncoiu de Jos, Ribiţa şi municipiul Brad.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Probleme grave reclamate de experţi pe un tronson al Autostrăzii Lugoj - Deva, inaugurat în 2019

Şase ofertanţi au rămas în cursa pentru construcţia autostrăzii cu cele mai lungi tuneluri din România

Staţiunile din munţii Hunedoarei lăsate la mila naturii. Oferta sezonului: şosea transformată în pârtie de schi VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite