Noaptea de groază a poliţistului pe care s-au răzbunat doi interlopi. Ce soartă a avut tânărul şef de post, căzut pradă planului diabolic al duşmanilor săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ACCIDENT. FOTO: ARHIVĂ. Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
ACCIDENT. FOTO: ARHIVĂ. Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Ioan Neag şi Sergiu Ardelean, cei doi interlopi condamnaţi fiecare la aproape nouă ani de închisoare pentru tentativa de omor asupra poliţistului Paul Obreja, nu au mai achitat daunele pe care instanţa le-a dispus, după ce, din răzbunare, şi-au trimis victima în comă profundă la spital. Poliţistul, revenit la lucru pe un alt post, a avut nevoie de mai multe luni de îngrijiri medicale. Infractorii nu au regretat nicio secundă agresiunea.

Povestea poliţistului Paul Obreja (34 de ani), fost şef de post al comunei Bretea Română, pare desprinsă dintr-un film de groază. În 2014, tânărul poliţist, tată al unor tripleţi, a fost victima răzbunării unor interlopi pe care i-a cercetat penal şi i-a amendat de mai multe ori.

Aceştia l-au şicanat în trafic, provocând un accident în urma căruia fostul şef de post a ajuns în comă la spital. În prezent, Ioan Neag (22 de ani) şi Sergiu Ardelean (32 de ani) sunt condamnaţi fiecare la aproape nouă ani de închisoare şi puşi să îi plătească poliţistului daune de 100.000 de lei. Despăgubirile nu au fost achitate până în prezent, iar cei doi condamnaţi au arătat că nici măcar nu au regretat agresiunile săvârşite. Paul Obreja a avut nevoie de 130 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni, iar în prezent este ajutor de şef de post, într-o altă comună.

Poliţistul venit din misiune nu a mai ajuns acasă

Noaptea de coşmar prin care a trecut tânărul poliţist nu o va uita, însă, niciodată. Ancheta procurorilor a scos la iveală detalii mai puţin cunoscute despre împrejurările în care s-au petrecut faptele. Înainte de accidentul grav de pe Dealul Haţegului, atât Ioan Neag, cât şi Sergiu Ardelean au fost cercetaţi şi sancţionaţi de mai multe ori de poliţist.

Ardelean a încercat chiar să îl agreseze pe poliţist, după ce a fost prins de acesta, la scurt timp după ce fugise de la locul unui accident rutier provocat la beţie. Ambii infractori locuiau în Bretea Română, iar pentru sancţiunile primite căutau un mod de a se răzbuna. Ocazia s-a ivit în noaptea de 8 februarie 2014. Întorşi de la Popasul Zimbrul din Haţeg, unde au băut şi au petrecut până la ora 3 dimineaţa, împreună cu alţi trei prieteni, maşina VW Polo cu care se deplasau spre Bretea Română s-a defectat la intrarea în sat.

„În acest timp, poliţistul, care era de serviciu şi care se întorcea de la o acţiune din Halta CFR Măceu, unde a acordat sprijin poliţiştilor de la Poliţia TF Simeria pentru identificarea şi reţinerea autorilor unui furt de componente de cale ferată, a trecut pe lângă autoturismul VW staţionat. Sergiu Ardelean, aflat pe locul din dreapta faţă, a văzut autoturismul Opel, pe care l-a recunoscut, spunând că este al şefului de post şi afirmând că intenţionează să-l bată, afirmaţie pe care a repetat-o de câteva ori, după care i-a cerut şoferului care a remediat defecţiunea, să urce repede în autoturism şi să ruleze în spatele autoturismului Opel fără să-l depăşească”, informau anchetatorii.

A încercat să se apere folosind sprayul

La rândul lui, Paul Obreja a recunoscut autoturismul VW în care se aflau inculpaţii. Şi-a continuat deplasarea înspre Bretea Română şi a văzut în oglinda retrovizoare când maşina din spate s-a apropiat la mică distanţă, iar şoferul a fost semnalizat cu farurile.

„Paul Obreja a încetinit şi apoi s-a oprit pe partea dreaptă, în apropierea dispensarului din comună. Autoturismul VW din spate s-a oprit la mică distanţă şi a semnalizat  încă o dată cu farurile, motiv pentru care poliţistul, îmbrăcat în uniformă, a coborât şi s-a deplasat înspre portiera şoferului, având reprezentarea că ocupanţii acestui autoturism ar avea nevoie de ajutor”, se arată în dosar.
Când a ajuns lângă autoturism, Paul Obreja i-a recunoscut pe cei din interior. În acel moment a coborât Sergiu Ardelean care a început să-l înjure, să îl ameninţe cu moartea şi să caute prin preajmă ceva cu care să lovească. În aceste împrejurări, poliţistul a scos spray-ul iritant lacrimogen din dotare, pe care l-a îndreptat înspre inculpat.

Speriat însă de agresivitatea interlopului şi pentru a evita agravarea conflictului, poliţistul s-a urcat în autoturismul său şi a plecat înspre sediul postului de poliţie. În afară de Ioan Neag şi Sergiu Ardelean, ceilalţi trei pasageri din maşină au pornit spre jos spre casă, pe o distanţă de doi kilometri, în timp ce interlopii au plecat cu maşina în urmărirea şefului de post.

Poliţistul urmărit a cerut ajutor

L-au găsit în centrul comunei, staţionând cu motorul oprit şi farurile stinse, loc în care aştepta să vadă care sunt intenţiile inculpaţilor.

„Când Ardelean a coborât şi s-a îndreptat înspre autoturismul părţii vătămate, aceasta a pornit motorul şi pe o străduţă laterală a plecat în viteză înspre ieşirea din localitate. Cei doi inculpaţi au pornit imediat în urmărirea persoanei vătămate care se îndrepta înspre localitatea Măceu cu intenţia de a cere sprijin poliţiştilor aflaţi în acea zonă la acţiunea privind furtul componentelor de cale ferată. În timpul deplasării şi întrucât inculpaţii se aflau în spatele autoturismului său, poliţistul l-a contactat telefonic pe colegul său de tură, căruia i-a relatat că este urmărit şi căruia i-a cerut ajutorul, spunându-i că se deplasează înspre localitatea Măceu. Colegul său care se afla în acel moment într-o misiune pe raza localităţii General Berthelot i-a sugerat să întoarcă şi să meargă înspre Haţeg, urmând ca împreună cu alt coleg să-i vină în întâmpinare pentru a-l ajuta. Poliţistul a reuşit să întoarcă autoturismul la ieşirea din localitatea Bretea Strei şi a plecat, rulând pe DN 66”, se arată în dosar.

L-au şicanat în trafic

După zece kilometri de urmărire continuă, într-o curbă periculoasă, spre dreapta, pe DN 66, în zona Dealul Haţegului, Ioan Neag s-a angajat în depăşirea autoturismului condus de poliţist, cu intenţia de a-l opri în trafic şi, rulând foarte aproape de axul drumului a intrat în impact cu autoturismul Opel  pe care l-a lovit în zona laterală dreapta. În urma acestui impact Opelul a părăsit prin partea stângă carosabilul şi a intrat în coliziune cu capul de pod existent în afara drumului public. Urmare impactului cu capul de pod, maşina s-a răsturnat.

S-au dus să se culce

Un cioban aflat în zonă cu oile a ajuns primul la locul accidentului. A declarat că a auzit vocea unuia dintre inculpaţi care a spus ceva de genul: „să-l luăm, să-l ducem, să facem ceva că ne mănâncă puşcăria”, după care cei doi au părăsit locul faptei şi s-au deplasat fiecare la domiciliul său unde s-au culcat. „Grav este că inculpatul Neag a văzut ce s-a întâmplat cu persoana vătămată, s-a panicat, s-a gândit că îi mănâncă puşcăria şi cu toate acestea nu au acordat victimei nici un ajutor, alegând să plece de la locul faptei, aspect care duce la concluzia că cei doi inculpaţi, deşi nu au urmărit, au acceptat ideea morţii victimei. Poliţistul accidentat a suferit multiple leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 120 – 130 de zile îngrijiri medicale. A doua zi, cei doi doi au fost reţinuţi şi trimişi în arest.


Vă recomandăm şi:

Mărturia prostituatei răpite de pe centură, violată „ca în filmele porno” de doi bărbaţi şi lăsată într-o baltă de sânge

Lenuţa, o tânără care a practicat prostituţia timp de un deceniu pe centura Devei, a fost protagonista unor scene cumplite, în timpul cărora viaţa i-a fost pusă în pericol. O anchetă a procurorilor dezvăluie cum a fost răpită de doi indivizi, dusă pe un câmp de la marginea Devei, bătută, violată şi ameninţată că va fi tăiată bucăţi şi aruncată la câini, de violatori.

Detaliile crimei înfiorătoare comise de trei adolescenţi: femeia batjocorită şi ucisă în centrul Devei a implorat în faţa camerelor video după ajutor

Trei adolescenţi vor face între 10 ani şi 15 ani de închisoare, după ce în luna august a anului trecut au violat şi au ucis în bătaie, în centrul Devei, o femeie fără adăpost. Minorii au supus victima unor chinuri îngrozitoare, iar scenele cumplite au fost înregistrate, minute în şir, de camerele de supraveghere din centrul Devei. În ciuda filmărilor, abia cinci ore mai târziu autorităţile s-au sesizat, în urma unui apel la 112.

Studenta nimfomană şi prostituatele sale „de lux” plasate în hoteluri şi pensiuni. Cât câştigau elevele oferite pentru sex

Mihaela Ciociu, o studentă din Petroşani care practica prostituţia de mai mulţi ani, este judecată împreună cu fostul iubit, Daniel Pleşcan, fiu al fostei consiliere judeţene Dorina Pleşcan, pentru trafic de minori şi proxenetism. Ancheta procurorilor de la Crimă Organizată prezintă în detaliu modul în care reţeaua prostituatelor de lux îşi desfăşura activitatea în pensiunile şi hotelurile din Valea Jiului.

Mărturia elevei prostituate de dragul iubitului. Cum a ajuns o adolescentă de 14 ani cea mai căutată damă de companie

Cristina, o elevă din localitatea hunedoreană Vulcan, a fost nevoită să se prostitueze mai multe luni, de la 14 ani, de dragul iubitului său, ameninţată şi şantajată sentimental. Adolescenta se numără printre victimele minore a trei proxeneţi care îşi aşteaptă sentinţa definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia. Ea a relatat că a fost vândută unui număr impresionant de clienţi, cu care întreţinea relaţii sexuale într-o garsonieră şi în hoteluri.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite