Nicu Covaci va fi cetăţean de onoare al Hunedoarei. Care este legătura liderului trupei Phoenix cu Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicu Covaci, fondatorul trupei rock Phoenix, va primi titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei. Evenimentul va avea loc sâmbătă, când Phoenix va concerta la Hunedoara, de Zilele municipiului.

Conducerea Primăriei Hunedoara a anunţat acordarea titlui de cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara lui artistului Nicu Covaci. Ceremonia va avea loc sâmbătă, la Hunedoara, în ziua în care Phoenix va concerta de Zilele Hunedoarei.

„Acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara, domnului Nicolae Covaci-Haase, reprezintă o recunoaştere a întregii sale activităţi cultural-muzicale din România şi străinătate. Mare muzician, cu peste 180 de compoziţii muzicale, în peste 20 de albume; pictor cu expoziţii în Germania şi România; sculptor în bronz şi lut pietrificat; poet şi textier recunoscut, a fost apreciat şi premiat pe plan naţional, european şi internaţional”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Nicolae Covaci a fost primul muzician român şi printre primii din Europa, care a înfiinţat şi promovat etno-rockul, bazat pe bogatul şi valorosul tezaur folcloric românesc, fără a face concesii regimului politic comunist de atunci, ceea ce a dus la interzicerea muzicii Phoenix”, a completat Primăria Hunedoara.

„Acordarea acestei distincţii, de către Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Hunedoara, este o continuare onorantă a aprecierii de care se bucură acest artist, în acest an, 2017, care este anul Nicolae Covaci 70-55-40, adică, 70 de ani, de viaţă, 55 de ani de existenţă a trupei PHOENIX şi 40 de ani de la fuga de regimul comunist românesc. Suntem îndreptăţiţi să credem că viitorul comun al artistului, noul hunedorean, şi al municipiului Hunedoara va fi brăzdat de succes, ţinând cont de proiectele pe care le-a depus Nicolae Covaci la sediul instituţiei noastre, din care amintim: Fermă de Bio-Energie/Bioetanol-G3 - proiect economic, Imnul Hunedoarei - cu turneu de promovare a municipiului, zonei şi Castelului Corvinilor, în ţară şi în străinătate, Opera rock Ante-Mioriţa, Tabăra Naţională Rock”, a informat Primăria Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Povestea taragotistului Pera Bulz, declarat „tezaur viu“ de UNESCO

uzicianul Pera Bulz (67 de ani), din Hunedoara, este considerat „tezaur uman viu“ în patrimoniu UNESCO. Artistul a fost recompensat astfel, simbolic, pentru implicarea în păstrarea tradiţiilor.

Cântă la pian pentru mama ucisă. Fabiani Prcsina şi-a găsit refugiul în muzică, după tragedia care i-a zdruncinat viaţa

Pianistul Fabiani Prcsina (11 ani) şi-a pierdut mama acum o lună. Ea a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un tânăr aflat la volanul unei maşini de lux. Copilul continuă să cânte şi îi dedică mamei recitalurile.

FOTO Angela Similea, Ion Dichiseanu, Maria Ciobanu şi alţi artişti români iubiţi sunt prezenţi într-o colecţie foto rară

Asociaţia Liviu Oros deţine o colecţie de fotografii inedite, în care alături de umoristul hunedorean Liviu Oros (decedat în 1986

FOTO Imagini inedite cu Nadia Comăneci, într-o vacanţă din vremea copilăriei fostei gimnaste

Cea mai iubită gimnastă din istorie, Nadia Comăneci, este înfăţişată în mai multe fotografii realizate de prieteni, în care apare alături de colegele ei şi de artistul de comedie Liviu Oros (decedat în 1986, într-un accident).

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite