Municipiul care a cerut 300 de milioane de lei de la UE. Primăria a depus un număr record de proiecte la ADR Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20 de proiecte pentru care Primăria Hunedoara intenţionează să acceseze finanţări de la Uniunea Europeană au fost depuse în ultimul an la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, susţin reprezentanţii primăriei. Valoarea lor depăşeşte 300 de milioane de lei.

Ultimele cinci proiecte pentru care administraţia locală din hunedoara intenţionează să acceseze fonduri europene au fost aprobate, joi, în şedinţa de Consiliu Local a Municipiului Hunedoara. Valoarea totală a acestora este de 53.417.697 lei.

Este vorba, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, de proiecte pentru reabilitări, modernizări şi dotări ale unor unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Hunedoara, precum şi de un proiect de revitalizare a centrului istoric. Ultima investiţie vizează înfiinţarea unui muzeul al Fierului, în Centrul vechi al Hunedoarei,  valoarea investiţiei fiind de 4.594.688 lei, şi reabilitarea Parcului Libertăţii, din aceeaşi zonă istorică, valoarea investiţiei: 3.322.056 lei.

Proiectele urmează să fie încărcate în sistemul electronic MySMIS, apoi vor intra în etapa de evaluare administrativă şi a eligibilităţii. După finalizarea acestei etape urmează evaluarea tehnică şi financiară, în cadrul căreia va avea loc şi vizita la faţa locului a reprezentanţilor autorităţii finanţatoare. O altă etapă este cea de precontractare, perioadă în care vor fi stabilite de beneficiar (Municipiul Hunedoara) şi de autoritatea finanţatoare detaliile contractului de finanţare. Documentaţiile vor fi apoi transmise Ministerului Fondurilor Europene, care va analiza şi va semna contractul de finanţare, ulterior acesta fiind semnat şi de Agenţia de Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) şi de primărie.

Primăria Hunedoara a depus la ADR Vest 19 proiecte din 2017 până în prezent. „În ultimul an, am depus la ADR Vest proiecte care depăşesc 300 de milioane de lei”, susţine Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Se întorc umbrelele colorate. Cât a plătit primăria pentru cele 1.360 de umbrele folosite la împodobirea oraşului

Primăria anunţă un nou împrumut. Va lua un credit bancar de 80.000.000 de lei pentru modernizarea străzilor

Cât a cheltuit primăria pentru podoabele de Paşte: iepuraşi, ouă şi căsuţe 3D vor decora Parcul Tineretului

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite