Măsuri stricte de prevenire a infecţiilor cu Coronavirus. Ce obligaţii au salariaţii la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Angajatorii vor fi obligaţi să îşi instruiască salariaţii cu privire la măsurile de siguranţă pentru prevenirea infecţiilor cu Coronavirus.

Inspectoratul Teritorial de Muncă informează angajatorii asupra obligaţiei de a asigura sănătatea si securitatea angajaţilor la locul de muncă.

„Pentru prevenirea accidentelor de muncă, a bolilor profesionale sau a îmbolnăvirilor în toate aspectele legate de muncă, angajatorii au obligaţia de a întocmi un plan de prevenire şi protecţie compus din măsuri tehnice, igienico-sanitare şi organizatorice, bazat pe evaluarea riscurilor precum şi de a asigura echipamentele individuale de protecţie care să îndeplineasca cerinţele de securitate şi sănătate în muncă specifice locului de muncă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Angajatorii şi lucrătorii au obligaţia să ia toate măsurile care se impun pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

„Astfel, li se vor prelucra angajaţilor/lucrătorilor principalele măsuri necesare a fi întreprinse: spălarea mânilor cât mai des posibil cu apă şi săpun sau dezinfectarea cu un dezinfectant pentru mâini pe baza de alcool; utilizarea măştilor de protecţie de către persoanele bolnave; evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute; evitarea atingerii nasului, ochilor sau gurii cu mâinile nedezinfectate; acoperirea gurii, nasului în caz de tuse sau strănut; dezinfectarea periodică a suprafetelor de contact cu soluţii pe baza de clor sau alcool”, informează ITM Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Suspiciunea de coronavirus  în cazul femeii din Deva, infirmată. Pacienta, întoarsă din Thailanda în 13 februarie, este testată pentru gripă sezonieră

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite