Maşinile grele vor avea interzis pe podul de la intrarea pe autostrada Deva - Sibiu. Restricţiile afectează circulaţia pe A1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesulpe pod va fi restricţionat de la începerea lucrărilor de reparaţii capitale. FOTO: zhd.ro
Accesulpe pod va fi restricţionat de la începerea lucrărilor de reparaţii capitale. FOTO: zhd.ro

Accesul camioanelor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi oprit pe podul de pe DN 76, aflat la intrarea pe autostrada Deva – Sibiu, în Şoimuş, după ce podul va intra în reparaţii capitale. Astfel, şoferii maşinilor grele nu vor mai avea putea intra de pe DN 7 pe tronsonul Deva – Simeria Veche al A1.

Conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara a anunţat că, potrivit constructorilor implicaţi în modernizarea Drumului Naţional 76 Deva – Oradea, podul rutier peste Mureş va intra în reparaţii capitale de la 1 martie 2015.

„Se estimează că perioada de reabilitare a podului de pe DN 76 va fi între 60 de zile şi 90 de zile. Până în prezent au fost efectuate doar lucrări de întreţinere a carosabilului”, a precizat comisarul şef Dan Micu, comandantul SPR Hunedoara.

Maşinile grele au interzis pe pod
O dată cu demararea lucrărilor de reabilitare a podului care face legătura între Drumul Naţional 7 şi autostrada Deva – Sibiu, la Şoimuş, accesul maşinilor pe pod va fi restricţionat.

„În principiu, s-a stabilit ca şoferii autovehiculelor cu masa mai mică de 7,5 tone şi autocarele să aibă acces pe pod, dar circulaţia se va desfăşura în regim alternativ, pe o singură bandă. Accesul pe pod al maşinilor cu masa mai mare de 7,5 tone va fi oprit pe pod, după începerea reparaţiilor la podul peste Mureş”, a informat Laura Bradu, reprezentanta Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Astfel, maşinile cu tonaj greu nu vor putea intra de pe DN 7 pe autostrada Deva – Sibiu, la Şoimuş. De asemenea, şoferii camioanelor grele nu vor avea acces de pe DN 7 pe autostradă, prin nodul rutier de la Simeria Veche, iar cei care vin dinspre Sibiu spre Deva, pe autostradă, vor trebui să iasă de pe A1 la Simeria Veche, pentru a-şi continua drumul pe DN 7.

Reparaţii continue, dar fărăr efect
Tronsonul dintre Şoimuş şi Simeria Veche măsoară aproximativ 15 kilometri. În ce priveşte podul peste Mureş, potrivit poliţiştilor, traficul rutier pe acesta nu poate fi închis în totalitate la începerea lucrărilor, din cauza lipsei unor rute ocolitoare accesibile. La începutul acestei săptămâni, reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara au amendat societatea cere a efectuat lucrările de întreţinere a podului de pe DN 76, peste Mureş, pentru nerespectarea teremenelor de reparaţii a carosabilului. Valoarea sancţiunii s-a ridicat la aproximatv 2.000 de lei, respectiv 21 de puncte de penalizare. În ultima lună, au avut loc în repetate rânduri lucrări de reparaţii, cu plombe asfaltice, a carosabilului, pe podul de circa 550 de metri, însă din cauza traficului greu, gropile au revenit.


Vă recomandăm şi:

Nod rutier nou pe autostradă, între Deva şi Hunedoara: proiectul este propus de politicienii din judeţ

Un nou nod rutier va trebui construit pe autostrada care traversează judeţul Hunedoara, pentru ca Deva şi Hunedoara să fie legate de autostradă. Aceasta a fost propunerea adresată astăzi Guvernului României de liderii partidelor politice, din judeţul Hunedoara.

Lucrările la autostrada Deva – Lugoj i-au revoltat pe localnicii din Brănişca, satul traversat zilnic de sute de camioane

Lucrările pe tronsonul patru al autostrăzii Lugoj – Deva au început în forţă însă din cauza traficului intens al camioanelor pe şoseaua care traversează Brănişca, oamenii din comună au asaltat primăria cu reclamaţii. Constructorii sunt somai să repare drumul judeţean degradat din cauza numărului mare de camioane folosite.

VIDEO Autostrada Lugoj – Deva: se lucrează din nou pe loturile trei şi patru. Cum a avansat proiectul în ultimele luni

Autostrada Lugoj – Deva se află în şantier pe tronsoanele trei şi patru din primăvara anului trecut. Lucrările au fost oprite în luna decembrie, pe durata sărbătorilor şi în zilele în care vremea nu a permis continuarea proiectului, însă în prezent constructorii au revenit pe şantier, pe ambele tronsoane care tranzitează judeţul Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite