Mai multe gospodării au fost inundate în nordul judeţului Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe gospodării din comuna Bucureşci, situată în partea de nord a judeţului Hunedoara, au fost inundate în urma ploilor care au căzut miercuri după-amiază în zonă, la faţa locului fiind mobilizate echipe de intervenţie, astfel că situaţia începe să revină la normal.

FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara

UPDATE: Peste 2 kilometri de drum judeţean au fost acoperiţi de aluviuni şi mai multe hectare de teren au fost inundate, miercuri după-amiază, în comuna Bucureşci, din cauza precipitaţiilor abundente căzute în zonă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, apa a mai afectat 15 gospodării ale populaţiei, la faţa locului intervenind echipe ale pompierilor militari şi ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

"Sub coordonarea inspectorului-şef al ISU Hunedoara, lt. col. Alin Nasta, pompierii din Brad şi Deva, sprijiniţi de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Crişcior, au acţionat de urgenţă pentru evacuarea apei din beciuri şi pentru degajarea părţii carosabile afectată de scurgerile de pe versanţi", a precizat sursa citată.

De asemenea, situaţia din zona inundată a fost analizată la faţa locului de subprefectul judeţului Hunedoara, Lorincz Szell, primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean, precum şi de reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă "Crişuri".

Intervenţia pompierilor s-a realizat cu motopompe, dar şi manual, în unele zone accesul autospecialelor fiind imposibil.

La ora 21,00 debitele apelor pârâului Valea Bucureşci, măsurate la staţia hidrometrică din comună, erau în scădere, pericolul fiind îndepărtat.

Zona de nord a judeţului Hunedoara se află miercuri, până la ora 23,00, sub avertizare hidrologică de Cod Roşu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în satele Bucureşci şi Şesuri apa a intrat în 12 gospodării, grădini şi beciuri şi mai multe drumuri locale au fost afectate de aluviunile care s-au scurs de pe versanţi, scrie Agerpres.

De asemenea, pe drumul judeţean DJ 741, Crişcior-Bucureşci, terasamentul a fost acoperit de apă pe o lungime de circa 500 de metri.

"Acum situaţia a revenit la normal, drumurile au fost degajate şi nu sunt blocaje. Pe pârâul Valea Bucureşci tendinţa apei este în scădere", a precizat ISU Hunedoara.

Comunele Crişcior, Buceş şi Bucureşci, din Ţara Zarandului, s-au aflat miercuri după-amiază sub cod roşu de fenomene meteo imediate, cu averse de ploaie prognozate la 30-40 l/mp, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

Pe râurile Valea Satului şi Valea Bucureşci au fost semnalate depăşiri ale cotelor de pericol.

Populaţia a fost informată despre fenomenele meteo prin mesaj RO-Alert.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite