Locuitorii Devei vor avea o nouă pistă de biciclete. Costul investiţiei a fost estimat la 350.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista de biciclete de pe Calea Zarandului va fi prelungită. FOTO: Daniel Guţă.
Pista de biciclete de pe Calea Zarandului va fi prelungită. FOTO: Daniel Guţă.

Primăria municipiului Deva propune construirea unei noi piste de biciclete pe Calea Zarandului, după ce în toamna anului trecut a fost amenajată o astfel de pistă pe trotuarul aceleiaţi străzi, în lungime de 2,5 kilometri. Investiţia a fost estimată la peste 1,6 milioane de lei.

O nouă pistă de biciclete va fi amenajată pe Calea Zarandului din municipiul Deva, dacă proiectul privind realizarea ei va fi adoptat în şedinţa de Consiliu Local. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, costul investiţiei a fost estimat la 1,6 milioane de lei (350.000 de euro).

„În prezent, reţeaua de piste pentru biciclişti este insuficient dezvoltată pentru nevoia acestui tip de transport public”, susţin iniţiatorii proiectului.

Doi metri pentru biciclişti, unul pentru pietoni
„S-au luat în considerare două variante constructive, care se referă la timpul de material şi de utilaje care vor fi folosite la construirea pistei. Având în vedere că partea carosabilă a Căii Zarandului nu permite amplasarea pistei pentru biciclişti, aceasta va fi amplasată pe trotuarul existent pe partea stângă. Luând în considerare că acesta va avea o lăţime de trei metri, în urma realizării pistei pentru biciclişti cu lăţimea de doi metri, va rămâne o lăţime a trotuarului, pentru pietoni, de un metru, corespunzătoare unui trafic orar de 800 de persoane”, au precizat reprezentanţii Primăriei Deva.

În prezent, pe Calea Zarandului, pe traseul gară – benzinăria Lukoil de la ieşirea din municipiu spre Arad, localnicii pot folosi pista de biciclete inaugurată în toamna anului 2013. Noua pistă o va continua pe aceasta.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Primăria Deva a transformat 2,5 kilometri de trotuar în pistă de biciclişti    Primarul Devei, Petru Mărginean, a inaugurat luni pista de biciclete de aproximativ 2,5 kilometri din municipiu. Petru Mărginean a fost unul dintre primii deveni care au testat noua pistă, amenajată pe marginea şoselei de centură a Devei, pe partea dreaptă pe sensul de mers spre centrul municipiului.

ZOOM Bicicleta "chopper" scoasă la aer de un adolescent i-a uimit pe hunedoreni            Un tânăr din Hunedoara este proprietarul unei biciclete inedite, confecţionate dintr-un cadru asemănător cu al unei motociclete chopper, dar adaptat pentru roţile unui mountain-bike.

Pietonii riscă amenzi dacă se aventureză pe o pistă de biciclete impracticabilă           Singura pistă pentru biciclişti din municipiul Deva are o lungime de aproximativ 200 de metri şi este întinsă pe o porţiune a Bulevardului Iuliu Maniu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite