Inspecţie pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva, înaintea deschiderii celor 16 kilometri din Lotul al doilea
0Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a efectuat verificări pe Lotul al doilea al autostrăzii Lugoj – Deva, din care au fost finalizaţi şi propuşi pentru a fi daţi în folosinţă în luna februarie 16 kilometri.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a efectuat, în 1 şi 2 februarie, verificări ale lucrărilor executate pe lotul al doilea al Autostrăzii Lugoj – Deva. Comisia de Inspecţie Tehnică a lucrărilor a fost constituită în baza Deciziei Directorului General, au anunţat reprezentanţii CNAIR. „Odată cu finalizarea inspecţiei comisiei întrunite, vom prezenta concluziile acesteia cu privire la stadiul lucrărilor pe acest segment de autostradă”, informează CNAIR.
La începutul lunii ianuarie, prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a cerut vineri ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc, să îi prezinte în cel mai scurt timp măsurile pentru ca cei 16 kilometri de autostradă din lotul doi al Autostrăzii Lugoj-Deva să poată fi daţi în folosinţă. „atâta timp cât sunt gata 16 km de autostradă şi stăm şi ne uităm la ei şi nu putem să-i recepţionăm v-aş ruga în cel mai scurt timp să-mi prezentaţi măsurile astfel încât să folosim aceşti kilometri”, i-a cerut premierul ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc. Lotul nu este încă deschis circulaţiei din cauza neprimirii vizei pentru recepţia terminării lucrărilor
Tronson finalizat pe jumătate
Lotul al doilea al autostrăzii, în lungime de 28 de kilometri, stadiul fizic al execuţiei proiectului a ajuns la jumătate. Tronsonul este construit de asocierea Salini Impregilo SpA si S.E.C.O.L, iar valoarea contractului încheiat în octombrie 2013 este de 562,73 milioane lei, fără TVA, din care 85 la sută reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune.
Alte două tronsoane ale autostrăzii care leagă judeţele Hunedoara şi Timiş se află în şantier.
Pe Lotul III, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la circa 70 la sută. Proiectul lotului de 21,1 kilometri a fost întocmit de Arcadis Eurometudes S.A. şi este executat de Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. Valoarea proiectuluieste de 578 de milioane de lei, fără TVA.
Pe Lotul IV al autostrăzii, stadiul fizic al lucrărilor a depăşit 50 la sută. Proiectul tronsonului de 22,1 kilometri a fost întocmit Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. şi este realizat de aceeaşi asociere. Valoarea sa este de 420 de milioane de lei, fără TVA.
Vă recomandăm şi:
Serviciul de ordine şi curăţenie din refugiile Autostrăzii A1 Cunţa – Şoimuş, unde sâmbătă zona din faţa grupurilor sanitare era sufocată de gunoaie, sunt asigurate în regie proprie, de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, până când contractul va fi preluat de o firmă specializată de curăţenie.
Niciun kilometru din Autostrada Lugoj – Deva, al cărui termen de finalizare a fost stabilit, iniţial, în 27 mai 2016, n-a fost dat în folosinţă în acest an. Lucrările la autostradă au demarat la sfârşitul anului 2013, dar problemele tehnice şi un lung şir de ghinioane au condus la întârzierea proiectului.
Abia la sfârşitul anului viitor şoferii vor putea folosi integral autostrada Lugoj – Deva, în lungime totală de circa 100 de kilometri, potrivit celor mai recente informaţii oferite de directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor.