Hunedorenii din blocul ghetou al primăriei au tăiat porcul în faţa scării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni s-au adunat în faţa unui bloc de locuinţe sociale din municipiul Hunedoara pentru a asista la "pomana porcului".

Locatarii unui bloc administrat de Primăria municipiului Hunedoara au sărbătorit tăierea porcului pe terenul din faţa construcţiei.

Victima, un grăsun de aproximativ 150 de kilograme, a fost sacrificată în faţa mulţimii de copii strânse în jurul lui. Porcul ucis a fost aşezat pe pământ pentru a fi prâlit. La pomana porcului sacrificat duminică dimineaţă s-au strâns zeci de oameni, cei mai mulţi din blocul de locuinţe sociale, dar şi din vecinătatea lui.


Sărăcie şi mizerie
În jur de 90 de familii trăiesc în imobilul primăriei, iar o bună parte dintre ele se confruntă cu probleme grave sociale. O parte a locatarilor îşi câştigă existenţa din căutatul fierului vechi, din cerşit şi din ajutoarele sociale acordate de primărie.

Zona este văzută ca una dintre cele mai rău-famate ale municipiului, din cauza mizeriei. Ferestrele din capătul palierelor blocului au fost blindate cu cărămidă, pentru că locatarii aruncau gunoiul de la etaj, iar în faţa blocului s-a format o movilă imensă de deşeuri. Totodată, în faţa blocului au fost aduse două toalete ecologice şi mai multe containere pentru gunoi, însă situaţia, în ce priveşte igiena, nu s-a ameliorat simţitor.

Localnicii din clădirea care aparţine primăriei se arată nepăsători faţă de orice acţiune de civilizare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite