Hunedorean reclamat pentru abuzuri sexuale asupra propriilor fiice. Povestea victimei refugiate la o mănăstire de frica tatălui vitreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Hobeanu a negat acuzaţiile pe care i le aduce fosta soţie. FOTO: ADEVĂRUL, D.Guţă
Ion Hobeanu a negat acuzaţiile pe care i le aduce fosta soţie. FOTO: ADEVĂRUL, D.Guţă

După ce magistraţii au hotărât ca Ion Hobeanu să fie cercetat în stare de libertate, în ciuda acuzaţiilor de agresiune sexuală şi rele tratamente aplicate fiicei sale, Edith, fosta lui soţie, a adus noi probe, susţine ea, împotriva acestuia. Potrivit hunedorencei, minora acum în vârstă de 14 ani nu este singura victimă a lui Ion Hobeanu. Şi sora ei mai mare, Cristina, acum în vârstă de 28 de ani, a avut parte de aceleaşi tratamente în copilărie.

Destinul fiicei mai mari a lui Ion Hobeanu a luat o turnură neaşteptată însă. Maltratată în copilărie de tatăl vitreg, silită de împrejurări să se ascundă în mănăstiri, tânăra a ajuns în prezent medic cardiolog în Italia, dar nu mai vrea să audă de Hobeanu. A povestit, într-o scrisoare folosită ca probă la dosar, despre traumele suferite.

"Deşi nu îmi amintesc cu exactitate cele petrecute, pot spune că am fost abuzată sexual de tatăl meu, în perioada în care aveam 11 - 14 ani. Mama lucra ca ospătar şi, în timpul în care lipsea de acasă, tatăl meu Ion Hobeanu aducea femei în casă şi mă silea să privesc cum face sex cu ele, spunându-mi că aşa o să învăţ şi eu. Mă folosea ca servitoare a acestor femei, care mă puneau să beau alcool până nu mai ştiam ce mi se întâmplă. După ce mă trezeam, simţeam că am fost violată şi abuzată", a relatat fiica cea mare a hunedorencei, în scrisoarea trimisă din Italia.


A ajuns în Italia, din mănăstiri
La acea vreme, din cauza abuzurilor, Cristina a decis să plece cât mai departe de familia ei. A renunţat la şcoală şi s-a refugiat la Mănăstirea Prislop, unde a petrecut aproape un an, timp în care a studiat şi la seminarul mănăstirii.

De frica tatălui său, a plecat apoi la o altă mănăstire, Horezu, iar în cele din urmă a renunţat la această viaţă şi a părăsit ţara. Ajunsă în Italia, tânăra şi-a cunoscut viitorul soţ, şi-a continuat studiile şi a devenit medic. "Eu am aflat târziu de abuzurile la care era supusă. Iar când am văzut că s-a purtat la fel şi cu fiica mea cea mică, mi-am spus că nu o să mă las până nu va plăti. Acum, nu înţeleg de ce este liber", s-a plâns hunedoreanca.


În urmă cu două săptămâni, Ion Hobeanu (59 de ani) a fost arestat preventiv de Tribunalul Hunedoara după ce fosta lui soţie l-a reclamat pentru abuzuri sexuale aplicate fiicei sale, pe care acesta a luat-o cu el în Cipru, în cursul anului 2009. Curtea de Apel Alba Iulia a decis eliberarea din arest a hunedoreanului. Bărbatul se consideră nevinovat de acuzaţiile aduse şi a povestit că este victima unei răzbunări a fostei sale soţii, care vrea să îl facă de ruşine şi încearcă să obţină bani de la el.
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite