Grădiniţă modernizată pe fonduri UE. Investiţia se ridică la 3,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţa Piticot. FOTO: Primăria Hunedoara.
Grădiniţa Piticot. FOTO: Primăria Hunedoara.

O grădiniţă din Hunedoara va fi reabilitată cu 3,5 milioane de lei, fonduri de la Uniunea Europeană. Este al cincilea proiect contractat din cele 19 proiecte depuse de primărie la ADR Vest.

Ministerul Fondurilor Europene a admis cererea de finanţare a proiectului de modernizare şi dotare a Grădiniţei cu Program Prelungit „Piticot”, din municipiul Hunedoara.

Valoarea totală a investiţiei este de 3.499.846 lei. Cu aceşti bani vor fi realizate lucrări de reparare a acoperişului, recompartimentare, refacere a izolaţiei termice, înlocuire a geamurilor, a uşilor şi pardoselii, refacere a zidăriei, a tencuielii interioare şi exterioare, lucrări necesare pentru obţinerea avizelor de funcţionare, inclusiv crearea de spaţii de joacă, amenajarea curţii, în scopul creării condiţiilor necesare de confort, siguranţă şi securitate pentru toţi copiii din grădiniţă.

Apoi grădiniţa va fi dotată cu mobilier (pentru sălile grupelor, dormitor, vestiar, bucătărie, sala de mese) echipamente IT, echipamente adecvate sălii de sport etc. care vor contribui la creşterea calităţii actului educaţional. Vor fi create spaţii de învăţare şi de recreere adecvată care promovează noi abordări de predare şi învăţare, pentru cei peste 100 de preşcolari. De asemenea, investiţia prevede reducerea consumului anual specific de căldură pentru încălzire a clădirii izolate termic.

Proiectul a fost depus în sistemul electronic MySMIS, se află acum în faza de cerere admisă după verificare administrativă şi de eligibilitate. Urmează evaluarea tehnică, precontractarea şi semnarea contractului, a informat Primăria municipiului Hunedoara. Instituţia a depus 19 proiecte pentru finanţarea din fonduri europene, iar dintre acestea, cinci au fost contractate până în prezent.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum s-a ruinat cea mai frumoasă sală de sport din municipiu. De zece ani a intrat în şantier, dar investiţia a eşuat

VIDEO Xenia, prinţesa războinică din ring. Povestea campioanei la box care calcă pe urmele lui Mihai Leu

Noul velo-city al României. Investiţii de 30 de milioane de euro în transportul ecologic, plănuite pe fonduri UE

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite