Gavrilă Danci, ars cu apă clocotită după avaria de pe şantierul feroviar, a fost dus în Italia. Misterele accidentului grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Asociaţia Pro Infrastructura.
FOTO: Asociaţia Pro Infrastructura.

O aeronavă militară l-a transferat pe afaceristul hunedorean Gavrilă Danci în Riminii, Italia, pentru a primi tratament în urma arsurilor suferite cu apă clocotită.

Omul de afaceri Gavrilă Danci (53 de ani), victimă a unui accident petrecut miercuri, pe şantierul magistralei feroviare din vestul ţării, a fost transportat de la spitalul judeţean din Timişoara, în Italia.

„Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze luni, 1 iulie, începând cu ora 6.30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti – Timişoara – Rimini, Italia, pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55 la sută din suprafaţa corpului. Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoş Tudose şi plutonierul asistent Elena Călin”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Apărării Naţionale.

La momentul efectuării transferului, starea de sănătate a omului de afaceri devean era stabilă, potrivit reprezenţanţilori Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Nu a recunoscut că s-a accidentat pe şantier
Acciidentul a avut loc, miercuri, pe şantierul tronsonului feroviar Simeria – Gurasada, în termocentralei Mintia. Victima a ajuns în spital, cu arsuri de gradele II şi III pe circa 60 la sută din suprafaţa corpului. Un utilaj folosit pe şantier, de angajaţii unei firme care a subcontractat lucrările pe acel sector, ar fi lovit şi avariat o conductă de termoficare situată în zona podului peste Mureş, iar din conductă a ţâşnit apa clocotită, opărind victima. Bărbatul, cu vârsta în jurul a 53 de ani, patron al societăţii subcontractoare, a fost adus la spitalul din Deva de colegii săi. De aici a fost preluat, miercuri seara, de un echipaj de Ambulanţă, pentru a fi transportat la o clinică din Timişoara. Victima a declarat că s-a oprit acasă şi nu pe şantier, a informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara. Mărturia sa a fost contrazisă de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. „La data de 27 iunie 2019, Poliţia Municipiului Deva s-a sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident de muncă soldat cu accidentarea unei persoane. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că în cursul zilei de 26 iunie 2019, în jurul orei 15:00, un bărbat de 53 ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe un drum neamenajat, situat la cca. 10 m de calea ferată (în dreptul haldei de steril din apropierea municipiului Deva), a acroşat cu bena autocamionului o conductă de termoficare şi ca urmare a spargerii acesteia a fost opărit cu agent termic pe cca. 50% din suprafaţa corpului. Cel în cauză s-a prezentat la Secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean Deva, pentru îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, dar şi vătămare corporală din culpă, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Avaria conductei a afectat alimentarea cu apă caldă de la Termocentrale Mintia.
Tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 3 octombrie 2017. Stadiul lucrărilor a ajuns la 13 la sută, iar problemele întâmpinate de constructori vizează relocările utilităţilor (ţevi termoficare) din zona Mintia. Termenul estimat de finalizare a proiectului este Trimestrul 4 al anului 2022.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Un nou şantier în Deva. Gara va intra în reparaţii capitale. Va fi renovată odată cu magistrala feroviară pe care trenurile vor circula cu 160 km/h

VIDEO Cum arată tunelul spectaculos prin care trenurile vor trece cu 160 km/h. Construcţia unică în ţară, finalizată cu o întârziere de doi ani din motive bizare

Şantierele feroviare uriaşe din România. Cât au lucrat constructorii căii ferate pe care trenurile vor circula cu 160 km/h

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri