FOTO Cele mai triste amintiri cu cei dragi. Monumentele tragediilor rutiere au împânzit şoselele Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul unui accident mortal, petrecut la intrarea în Deva.FOTO: ADEVĂRUL / D. Guţă
Locul unui accident mortal, petrecut la intrarea în Deva.FOTO: ADEVĂRUL / D. Guţă

Zeci de monumente funerare „împodobesc” zonele unde au avut loc accidente mortale. Familiile victimelor ucise în urma acestor evenimente au trecut cu greu peste şocul pierderii celor dragi. În faţa multora dintre crucile de pe marginea şoselelor, oamenii continuă să aducă flori proaspete şi aprind zilnic candele şi lumânări, chiar dacă au trecuni luni sau chiar ani de la data accidentelor.

Zona Izvor de la intrarea în Hunedoara, dinspre Deva, a devenit de câteva luni unul dintre locurile cele mai triste ale municipiului. În septembrie anul trecut, doi tineri din Hunedoara, Narcis Gîlă şi Flavius Tenţer, au murit pe loc striviţi în autoturismul în care se aflau, după ce şoferul maşinii a pierdut controlul volanului şi a izbit doi copaci.


Tineri morţi fără vină

Durerea a fost cu atât mai apăsătoare pentru rudele victimelor, cu cât acestea au fost simpli pasageri în autoturismul condus cu viteză excesivă de un şofer băut. Şocul i-a marcat profund pe părinţii celor ucişi. În fiecare zi, mama unuia dintre tineri vine la copacul unde a avut loc tragedia, pentru a aprinde candele în memoria fiului ei, decedat la doar 22 de ani. Un tablou cu portretul tânărului este aşezat pe trunchiul copacului, iar recent rudele victimelor au ridicat un monument funerar la umbra acestuia. Femeia a povestit că îi este imposibil să treacă peste tragedie.


Locurile tragediilor şi mesajul lor
Intrarea în municipiul Deva dinspre Hunedoara este, la rândul ei, marcată de urmele unor accidente mortale. În urmă cu trei ani, Andrei Savin, un hunedorean de doar 23 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce a scăpat de sub control autoturismul şi a lovit în plin structura de beton a podului din zona Real. La trei ani de la tragedie, rudele tânărului au continuat să aprindă candele şi să aducă flori şi coroane în amintirea lui. Pe zidul pasajului, o placă funerară cu numele hunedoreanului este aşezată pentru a aminti de acesta. Este totodată şi un semn de atenţionare pentru şoferi, pentru a avea grijă cum conduc.

Zilele trecute, în acelaşi loc s-a mai petrecut un accident rutier soldat cu două victime. Omul de afaceri Iosif Olteanu (65 de ani) şi Diana Pavel, o tânără din Simeria, au murit pe loc, după ce maşina în care se aflau, condusă de bărbat, a izbit cu viteză excesivă baza podului.


Monumentele funeste împânzesc drumul naţional 7 între Deva şi Orăştie, dar şi şoseaua Simeria – Haţeg şi drumurile judeţene Deva – Hunedoara şi Hunedoara – Călan. Crucile împodobite cu flori şi lumânările aproape mereu aprinse ţin loc atenţionărilor rutiere de reducere a vitezei şi cele legate de pericolul unor accidente. Chiar şi aşa, numărul tragediilor petrecute în judeţul Hunedoara este ridicat. În cursul anului trecut, pe drumurile judeţului s-au produs 230 accidente de circulaţie, soldate cu 49 de morţi şi 213 de persoane rănite grav.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite