Fostul şef al AJOFM Hunedoara va fi anchetat penal pentru abuz în serviciu. Acuzaţiile aduse lui Vasile Iorgovan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Iorgovan a condus AJOFM Hunedoara timp de nouă ani.
Vasile Iorgovan a condus AJOFM Hunedoara timp de nouă ani.

Vasile Iorgovan, aflat timp de nouă ani la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, este cercetat penal pentru conflict de interese, abuz în serviciu, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Vasile Iorgovan, fostul director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, este anchetat pentru infracţiuni de conflict de interese, abuz în serviciu, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, ca urmare a sesizării penale a Agenţiei Naţionale de Integritate. Este acuzat că s-a folosit ilegal de funcţia sa pentru a-şi ajuta soţia şi fiica să obţină venituri de peste 35.000 de lei, în urma unui proiect derulat în 2010 printr-un program al Uniunii Europene, „Facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a şomerilor”.

Şi-a favorizat ilegal familia
În cadrul acestui proiect, în luna octombrie 2010, Asociaţia „Thumende”, Valea Jiului (în calitate de beneficiar) a încheiat un acord de parteneriat cu A.J.O.F.M. Hunedoara. „Prin semnarea acordului de parteneriat şi angajarea A.J.O.F.M. Hunedoara ca partener în contract, Iorgovan Velichi Vasile Constantin a intrat în posesia unor informaţii din interiorul instituţiei publice pe care le-a utilizat ulterior pentru obţinerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remuneraţie, de către soţia şi fiica sa, conturându-se, astfel, premise în sensul inexistenţei unei selecţii pe criterii obiective a persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Soţia şi fiica persoanei evaluate au obţinut fiecare, pentru o perioadă de 5 luni, cât au fost angajate în cadrul proiectului mai sus menţionat, venituri de natură salarială, în cuantum de 35.135 Lei”, a informat ANI.
Vasile Iorgovan a deţinut funcţia publică de conducere, în cadrul AJOFM Hunedoara, în perioada 1 iunie 2005 - 10 iunie 2014.


În luna mai a acestui an, procurorii  au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Iorgovan, pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. Procurorii au reţinut că, în anului 2012, Iorgovan, în calitate de director executiv al AJOFM Hunedoara a încheiat, prin atribuire directă, un contract de executare lucrări de reparaţii curente cu o societate administrată de ginerele său, A.V.,  ceea ce a dus la obţinerea unui folos material pentru acesta, constând în suma de 82.772,48 lei, reprezentând valoarea contractului, sumă încasată efectiv de societate de la AJOFM Hunedoara. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Deva. Ulterior, Iorgovan şi-a dat demisia din funcţia de director executiv al AJOFM Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Vasile Iorgovan a fost trimis în judecată. Şeful AJOFM Hunedoara e acuzat de conflict de interese

Procurorii  din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au finalizat  cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a directorului executiv al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan,  pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului           

Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

Ovidiu Hada va face închisoare. Sentinţă definitivă pentru fostul primar al municipiului Hunedoara       

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a comunicat sentinţa în dosarul în care fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi funcţionari din administraţia locală, Daniela Căpâlnă şi Ioan Ţiplea, au fost acuzaţi de infracţiuni de abuz în serviciu în dauna intereselor publice şi conflict de interese.

„Baronul Văii Jiului” Alin Simota a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală    

Alin Simota a fost adus astăzi în faţa instanţei Judecătoriei Petroşani, pentru a fi audiat într-un  dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 450.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite