Fostul ofiţer SRI acuzat că i-a sprijinit pe medicii şi pe farmaciştii arestaţi pentru fraude cu reţete a cerut să fie eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popa a fost reţinut în urma unor descinderi ale DIICOT. ARHIVĂ.
Călin Popa a fost reţinut în urma unor descinderi ale DIICOT. ARHIVĂ.

Călin Popa, soţul uneia dintre doctoriţele oncolog arestate în dosarul reţetelor ilegale, a depus o cerere la Tribunalul Hunedoara în care a solicitat eliberarea din arest.

Hunedoreanul Călin Popa, fost ofiţeri în cadrul Serviciului Român de Informaţii, va fi înfăţişat instanţei Tribunalului Hunedoara, care va hotărî dacă solicitarea lui este întemeiată. El se află în arest preventiv din urmă cu o lună şi jumătate.

Călin Popa a mai solicitat în urmă cu două săptămâni eliberarea din arest preventiv, iar magistraţii hunedoreni au soluţionat dosarul în favoarea lui, însă în urma recursului judecat la Curtea de Apel Alba iulia, instanţa a decis prelungirea mandatului de arestare.


Bani negri pe seama bolnavilor de cancer
Gruparea medicilor şi farmaciştilor hunedoreni a fost trimisă în închisoare la începutul lunii aprilie, în urma unor acţiuni organizate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ancheta a scos la iveală faptul că, în perioada 2010 - 2012, medicii oncologi Alina Popa şi Elisaveta Mezo şi mai mulţi farmacişti din Hunedoara şi Deva au dezvoltat o reţea bine structurată, şi au reuşit să obţină sume importante în urma unor falsuri dar şi prin decontarea la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara a sute de reţete false emise pentru medicamente scumpe, pentru bolnavi de cancer.

„Rulajul banilor realizaţi prin firmele controlate de către membrii grupării depăşeşte 11 milioane de lei, din care prejudiciul adus statului, stabilit până în prezent, este de 3 milioane de lei“, preciza comisarul-şef Traian Berbeceanu, şeful Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba.

Vă recomandăm şi:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

VIDEO Medicii şi farmaciştii acuzaţi că au strâns peste trei milioane de lei pe seama bolnavilor de cancer rămân în arest

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite