Festival naţional de umor organizat în Deva, în memoria artistului Liviu Oros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Oros
Liviu Oros

Timp de trei zile, începând de astăzi, hunedorenii sunt invitaţi la “Festivalul naţional de umor Liviu Oros”, organizat în Deva, în memoria umoristului hunedorean Liviu Oros, decedat în 3 februarie 1986, în urma unui accident rutier.

Festivalul de umor are loc la Centrul Cultural “Drăgan Muntean” din Deva şi va debuta astăzi, de la 19, cu piesa de comedie “Părinţi teribili”, de Jean Cocteau.

Miercuri, de la ora 10:00, copiii sunt invitaţi în sala de spectacole a Centrului Cultural Drăgan Muntean, la reprezentaţia Teatrului Gong din Sibiu. De la ora 19:30, hunedorenii sunt aşteptaţi la concertul de rock „A fost un joc”, susţinut de Riff.

Joi, de la ora 13:00, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” găzduieşte întâlnirea publicului cu scriitorii Cornel Udrea, Gavril Moisa şi Dumitru Hurubă, iar trei ore mai târziu va începe Salonul internaţional de umor grafic HumoDeva. Hunedorenii au ocazia să se întoarcă acasă de la eveniment cu portretele realizate „la minut” de graficianul Gabriel Rus.

Festivalul de umor, se află la ediţia XV şi este organizat de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Primăria Deva şi Asociaţia „Liviu Oros”.

Liviu Oros (1931 - 1986) a fost artist de comedie, umorist, prezentator de spectacole, om de televiziune, dar şi arhitect. Din 1992, în memoria lui este organizat anual un festival de umor, în Deva.


Vă recomandăm şi:

FOTO Imagini inedite cu Nadia Comăneci, într-o vacanţă din vremea copilăriei fostei gimnaste

Cea mai iubită gimnastă din istorie, Nadia Comăneci, este înfăţişată în mai multe fotografii realizate de prieteni, în care apare alături de colegele ei şi de artistul de comedie Liviu Oros (decedat în 1986, într-un accident).

FOTO Angela Similea, Ion Dichiseanu, Maria Ciobanu şi alţi artişti români iubiţi sunt prezenţi într-o colecţie foto rară

Asociaţia Liviu Oros deţine o colecţie de fotografii inedite, în care alături de umoristul hunedorean Liviu Oros (decedat în 1986 într-un accident rutier), erau cei mai iubiţi artişti români ai acelor vremuri.

Maşinile de epocă ale poliţistului Ovidiu Zaharie vor fi vedete de Ziua Poliţiei

Hunedorenii sunt invitaţi miercuri, 25 martie, să viziteze o expoziţie inedită de maşini de epocă, organizată cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Evenimentul are loc în Piaţa Unirii din Deva şi face parte din programul de acţiuni dedicat sărbătorii poliţiştilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite