EXCLUSIV I-a scris gurului înainte de a fugi de acasă: dispariţie misterioasă a unei eleve de 16 ani, adeptă a MISA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie este îngrijorată că nu şi-ar mai putea vedea vreodată copilul de 16 ani. Maria Harhătă, o elevă de clasa a zecea din Hunedoara este căutată de trei săptămâni, iar mama ei, Daniela, ei susţine că a fugit de acasă pentru a se alătura grupării MISA.

UPDATE: Eleva yoghină, dispărută de trei săptămâni, a luat legătura cu poliţiştii: este ascunsă într-o tabără MISA din Bucureşti

Maria Harhătă, o adolescentă în vârstă de 16 ani din municipiul Hunedoara, elevă în clasa a zecea la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, este căutată cu disperare de familie, după ce la data de 15 octombrie a dispărut fără urmă. Daniela Harhătă, mama elevei, susţine că dispariţia fetei are legătură cu dorinţa acesteia de a deveni membră a MISA (Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut), fondată de Gregorian Bivolaru.

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

În primăvara acestui an, Maria Harhătă a plecat de acasă, fără voia mamei sale, pentru a participa la tabăra yoghinilor MISA de la Herculane. Relaţiile dintre Maria şi mama ei s-au răcit complet, după ce adolescenta a fost oprită să participe la tabăra yoghinilor organizată la Costineşti. Maria s-a îndepărtat de familia ei, căutându-şi refugiul în compania adepţilor MISA. „În ziua dispariţiei fiicei mele, ea nu a mai ajuns la şcoală. Nu ştiu unde este, dar am primit în acea zi un mesaj de la ea, în care mi-a spus să nu îmi fac griji”, povesteşte Daniela Harhătă. Femeia mai susţine că în ultimele luni a avut mai multe divergenţe cu fiica ei, legate de dorinţa tinerei de a face parte din cercurile MISA.

A cerut ajutorul MISA
În calculatorul fetei, au fost găsite mai multe documente care arată cât de mult se apropiase aceasta de gurul ei. „Dragă G. (...) Îţi scriu această scrisoare ca să mă ajuţi. Mama este foarte severă în ceea ce mă priveşte: nu îmi dă voie să am prieteni, să fiu liber arbitru în viaţa mea…

Maria Harhătă.

Ea este total împotriva ideei de a practica yoga şi de a participa la tabere. Am reuşit să ajung la tabăra din Herculane fără voinţa ei şi mi-aş dori să pot ajunge şi la cea din Costineşti. Te rog să mă susţii să merg în tabără”, i-a scris eleva unei persoane necunoscute. Într-un alt mail, trimis în august, eleva i-a scris lui “G.” despre problemele ei de sănătate şi despre posibilitatea de a locui la Bucureşti.
Profesorii şi colegii Mariei nu îşi explică dispariţia adolescentei.

„Este o elevă cu rezultate foarte bune la învăţătură, implicată în proiectele derulate la şcoală. Avea un comportament normal”, susţine Dan Marinescu, directorul Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara”.

EXCLUSIV „Vino la tablă că eu nu te pipăi”: Eleva hărţuită de un dascăl, batjocorită de ceilalţi profesori

Cazul se află în cercetare la Poliţia Municipiului Hunedoara, Maria Harhătă fiind dată în urmărire generală.

"Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea persoanelor din anturajul adolescentei, inclusiv a celor cu care a corespondat, care ar putea da detalii despre locul unde se află aceasta. Au fost audiaţi colegi, profesori şi părinţii fetei. Din informaţiile pe care le deţinem, tânăra a plecat voluntar şi s-ar afla într-un cerc de yoghini", a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

CITEŞTE ŞI

Studenţii creştini iau atitudine împotriva MISA

MISA declanşează operaţiunea „Săptămâna arhanghelilor“

Vom reveni cu amănunte!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite