Două zile de procese pentru judecătorul Valentin Popescu, acuzat de trafic de influență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Popescu, în vremuri mai bune.
Valentin Popescu, în vremuri mai bune.

Eliberat în urmă cu două săptămâni sub control judiciar, după un an și trei luni de arest preventiv, Valentin Popescu, fostul vicepreședinte al Judecătoriei Petroșani, a fost chemat astăzi din nou în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.

Instanța supremă este așteptată să se pronunțe în dosarul în care magistratul Valentin Popescu a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. El a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru trafic de influență și abuz în serviciu, la trei ani și jumătate de închisoare, dar sentința a fost cotestată, iar procesul a fost strămutat la Înalta Curte.

Între acuzațiile care i-au fost aduse este și aceea că a cerut și a obținut favoruri sexuale de la o tânără din Lupeni, în schimbul cărora i-a promis că îi va acorda câștig de cauză într-un proces de partaj. „M-a făcut să înţeleg că mă va ajuta ca procesul să se termine în favoarea mea, dacă o să-i accept avansurile şi am să întreţin raporturi sexuale cu el", a declarat Daniela T., conform unei declarații date în dosar.

Valentin Popescu va trebui să se prezinte mâine, la un alt termen de judecată, în fața instanței Tribunalului Hunedoara.  Magistratul a chemat în instanță Curtea de Apel Alba Iulia, pentru rezolvarea unui litigiu de muncă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite