Două blocuri de locuinţe sociale, cu peste 70 de apartamente şi garsoniere, au fost construite în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţele sociale de pe Strada Grigorescu. FOTO: Primăria Deva.
Locuinţele sociale de pe Strada Grigorescu. FOTO: Primăria Deva.

Construcţia blocurilor de locuinţe sociale de pe Strada Grigorescu, din Deva, a fost finalizată, aici urmând să locuiască 72 de familii.

Luni, Primăria Deva a recepţionat lucrările de execuţie a celor două blocuri de locuinţe sociale de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, cu un total de 72 de unităţi locative, respectiv 60 de garsoniere şi 12 apartamente cu două camere, cu suprafaţă utilă de 38 mp/locuinţă, respectiv 57 mp.

„Blocurile sunt construite pe structură metalică (stâlpi şi grinzi metalice), cu închideri exterioare din panouri tip sandwich, acoperiş cu învelitoare metalică şi tâmplărie exterioară din PVC cu geam termopan şi beneficiază şi de amenajări exterioare – iluminat, alei pietonale şi carosabile, spaţiu de joacă pentru copii şi zone verzi”, a informat Primăria Deva. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Tehnice, cele două imobile au un regim de înalţime P+3E şi beneficiază de spaţii comune, atât la parter, cât şi la etaj (balcoane tip lojă, holuri şi casa scării, spaţii pentru contoarele electrice, centrala termică, depozitat biciclete), precum şi de instalaţii pentru interfon, TV, telefon, antenă şi Internet.

Peste 200 de familii se află pe lista de priorităţi din 2017 pentru obţinerea unei locuinţe sociale, în Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Fermierul umilit de statul român după ce a accesat fonduri SAPARD. S-a judecat 10 ani cu autorităţile care i-au blocat investiţia într-o ciupercărie

Atila Kurta s-a judecat timp de aproape un deceniu cu Consiliul Judeţean Hunedoara şi cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Hunedoara, după ce a pierdut o finanţare SAPARD pentru ciupercăria pe care intenţiona să o înfiinţeze la Măgura Uroiului. Omul de afaceri a obţinut daune de circa 350.000 de lei de la cele două instituţii, dar sentinţa nu este definitivă.

Întârzierile pe şantierele autostrăzilor, explicate de CNAIR. Unde au greşit drumarii: „Au apărut fisuri şi crăpături în carosabil, deşi nu se circula pe el”

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a oferit explicaţii pentru întârzierile cu care s-au derulat lucrările la Autostrada Lugoj – Deva şi la Autostrada Sebeş - Turda, care au făcut imposibilă recepţionarea lor în acest an.

O piaţă din Centrul istoric va purta numele Regelui Mihai I. Aici se află vila lui Petru Groza

O piaţetă din Deva se va numi a Regelui Mihai I. Aici se află sediile unora dintre cele mai importante instituţii din municipiu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite