Dosarul “exportului ilegal de locomotive istorice” a ajuns pe masa magistraților deveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Austriacul Georg Hocevar a fost trimis în judecată. D.G.
Austriacul Georg Hocevar a fost trimis în judecată. D.G.

Instanța Judecătoriei Deva este așteptată să se pronunțe în procesul în care omul e afaceri Georg Hocevar și doi funcționari din cadrul Direcției de Cultură Hunedoara au fost trimiși în instanță pentru infracțiuni la legea ocrotirii patrimoniului cultural. Austriacul Georg Hocevar a fost acuzat că a exportat ilegal șase locomotive vechi, care puteau fi înregistrate în patrimoniul național.

Procesul în care două funcționare ale Direcției de Cultură Hunedoara, Cristina Rișcuța și Grațiana Alicu, au fost acuzate de abuz în serviciu în formă calificată are loc astăzi la Judecătoria Deva.

Turism reinventat în Hunedoara cu mocăniţe vechi de aproape un secol, din Austria

EXCLUSIV FOTOGALERIE: Imagini de colecţie din istoria mocăniţei de la Hunedoara

Inculpat în acest dosar este și omul de afaceri austriac Georg Hocevar, managerul unei societăți de recondiționare a liniilor și garniturilor de cale ferată îngustă, care a fost trimis în judecată pentru exportul ilegal al unor locomotive despre care anchetatorii au stabilit că fac parte din patrimoniul național cultural.
Procesul judecat la Deva a ajuns în faza de administrare a probelor.

Potrivit procurorilor, austriacul Georg Hocevar, sprijinit de angajaţi ai Direcţiei de Cultură Hunedoara, ar fi exportat ilegal, în perioada 2002 – 2005, locomotive din patrimoniul cultural naţional şi a produs astfel pagube statului român în valoare de 157.000 de euro. 

Atât omul de afaceri, cât și funcționarii publici, au negat acuzațiile.

Vom reveni cu amănunte!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite