Doi albanezi au fost prinşi la muncă fără forme legale, într-o firmă din judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii unei societăţi comerciale din Hunedoara au fost amendaţi cu 20.000 de lei după ce au primit la lucru doi cetăţeni albanezi.

Poliţiştii de imigrări hunedoreni şi angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara au depistat 2 bărbaţi din Albania, care desfăşurau activităţi lucrative fără aviz de angajare, la o societate comercială din judeţul Hunedoara.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că  cetăţenii străini, în vârstă de 33, respectiv 34 de ani au intrat legal, în baza paşapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă la societatea comercială controlată, respectiv nu deţineau aviz de muncă. Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele unuia dintre aceştia o decizie de returnare sub escortă, fiind condus la punctul de trecere a frontierei în vederea îndepărtării de pe teritoriul ţării noastre, în termen de 24 de ore. Cel de-al doilea, întrucât este posesorul unui drept de şedere într-un alt stat membru, a primit o comunicare de părăsire a teritoriului României prin care este obligat să părăsească ţara în cel mult 3 zile. La ieşirea din ţară, pe numele său va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 6 luni”, a informat Biroul pentru Imigrări al Judeţului Hunedoara.

Reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, pentru primirea la muncă a cetăţenilor străini fără aviz de angajare.


Mai puteţi citi şi:

Amendă uriaşă dată de ITM Hunedoara unei firme cu muncitori „la negru”. Unul dintre ei a murit pe şantier

Măsuri stricte de prevenire a infecţiilor cu Coronavirus. Ce obligaţii au salariaţii la locul de muncă

Accident de muncă în fabrica de mase plastice. Un muncitor a ajuns în spital cu mâna strivită

 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite