VIDEO Cum se circulă pe autostrada Simeria – Orăştie înainte de inaugurare

0
0
Cea mai mare por'ţiune din autostrada Simeria - Orăştie e circulabilă, însă accesul maşinilor e interzis până la finalizarea lucrărilor. D.G.
Cea mai mare por'ţiune din autostrada Simeria - Orăştie e circulabilă, însă accesul maşinilor e interzis până la finalizarea lucrărilor. D.G.

În următoarele săptămâni, cei 18 kilometri ai tronsonului de autostradă Simeria – Orăştie vor fi daţi în folosinţă, potrivit constructorilor.

Deşi lucrările începute în primăvara anului 2011, de firmele Straco şi Strabag, au întâmpinat mai multe dificultăţi, iar termenul de 10 mai stabilit pentru inaugurarea autostrăzii a fost decalat, proiectul este aproape de final.

Cel de-al doilea tronson al autostrăzii Deva – Orăştie a devenit circulabil, în condiţii bune, pe cea mai mare parte a traseului, după cum o arată imaginile surprinse de unul dintre şoferii care au parcurs şoseaua de la un capăt la celălalt.


Ploile au dus la întârzieri
Pe unele porţiuni, în special în zona podurilor, drumarii şi utilajele au rămas pe şantier, pentru a rezolva problemele tehnice apărute în timpul derulării lucrărilor.
„Una dintre aceste probleme se referă la subtraversarea din dreptul localităţii Turdaş care a creat probleme constructorului, şi cu toate că a fost identificată soluţia tehnică potrivită, din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, realizarea acestui obiectiv a necesitat timp suplimentar celui previzionat. O a doua problemă a fost cea referitoare la instabilitatea solului aflat în apropierea malului râului Mureş, unde au fost deja executate lucrări de consolidare a terasamentului, dar, potrivit specialiştilor, în această zonă a fost necesară realizarea unei construcţii specifice care să consolideze malul şi solul”, a informat recent Prefectura Judeţului Hunedoara.


Prima autostradă a Hunedoarei
Autostrada A1 Deva – Orăştie are aproximativ 33 de kilometri şi a reprezentat un proiect de peste 200 de milioane de euro, finanţat prin programul ISPA 2004. Lucrările au început în luna aprilie a anului 2011, contractul fiind atribuit constructorilor Strabag şi Straco. Tronsnul A1 Deva – Simeria Veche a fost dat în folosinţă în luna decembrie a anului 2012, iar în următoarele săptămâni va fi inaugurat şi tronsonul Simeria Veche – Orăştie. Autostrada Deva - Orăştie face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa.

Vă recomandăm şi:

Lucrările la autostrada Deva – Orăştie sunt întârziate de ploaie: inaugurarea mega-proiectului va fi amânată

FOTO Autostrada întârziată la „kilometrul zero”: Ultimii 18 kilometri ai A1 Deva – Orăştie sunt promişi odată cu primăvara

FOTO Autostrada teribiliştilor. Vitezomanii de pe autostrada A1 Deva – Simeria Veche nu pot fi opriţi

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri