Controale în gări şi trenuri, în judeţul Hunedoara. Călătorii fără mască au fost amendaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IPJ Hunedoara.
FOTO: IPJ Hunedoara.

Poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali au efectuat razii în zonele aglomerate, magazinele, gările şi trenurile de călători, în judeţul Hunedoara.

Acţiuni ample de control, la care au participat poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi ofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au avut loc în ultimele 24 de ore în judeţul Hunedoara. Peste 70 de societăţi comerciale au fost verificate dacă respectă regulile de prevenire a răspândirii SARS-COV-2, însă razii au avut loc şi în zonele aglomerate din oraşe, în staţii CFR şi trenuri de călători.

Cel puţin 6 oameni au fost amendaţi, miercuri, de poliţiştii de la Transporturi Feroviare, pentru că nu purtau masca de protecţie în tren, iar alte 39 de amenzi, în valoare de 24.900 de lei, au fost date marţi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

„Activităţile desfăşurate în acest context vizează, cu predilecţie, zonele aglomerate, localurile publice, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun. Poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviare (T.F.), în cadrul activităţilor curente de control, urmăresc, pe lângă verificarea normelor igienico-sanitare destinate limitării răspândirii Covid 19, şi identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de călătorii frauduloşi (activităţile desfăşurându-se atât în staţiile C.F.R., cât şi în trenurile de călători). Recomandăm atât operatorilor economici, cât şi cetăţenilor, respectarea măsurilor esenţiale pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirii cu Covid-19. Poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Alerta care a „trezit” oamenii din judeţul Hunedoara: „gradul de răspândire a noului coronavirus e ridicat”

COVID-19 la spitalul din Hunedoara. 13 angajaţi de la Neurologie diagnosticaţi cu noul coronavirus

Razii ample în judeţul Hunedoara după creşterea numărului de cazuri COVID 19. Câte amenzi au dat poliţiştii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite